Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Στα 67 έτη θέτει το όριο συνταξιοδότησης η πρόταση της Ελλάδας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το κείμενο προβλέπει εξοικονόμηση 1% του ΑΕΠ από το συνταξιοδοτικό.

Στα χέρια των δανειστών βρίσκεται το τελικό κείμενο της Αθήνας και σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέουν σε ξένα μέσα ενημέρωσης η κυβέρνηση προτίθεται να αυξήσει το όριο συνταξιοδότησης στα 67 έτη.

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι αναφέρουν στο Reuters ότι στην πρότασή της η Ελλάδα προσφέρει να αυξήσει σταδιακά το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 έτη και να εξορθολογήσει διάφορες εξαιρέσεις που υφίστανται σήμερα.

Το τελευταίο σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης προβλέπει εξοικονόμηση 1% του ΑΕΠ από το συνταξιοδοτικό, αρχής γενομένης το 2016.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, για το 2015 οι προτάσεις προβλέπουν περικοπές αξίας 0,4% του ΑΕΠ, κοντά στον στόχο που απαιτούν οι πιστωτές της Ελλάδας.

Επίσης, η ελληνική πλευρά προτείνει τον βασικό ΦΠΑ στο 23%, 13% ΦΠΑ σε ενέργεια και βασικά τρόφιμα και 6% για βιβλία και φάρμακα.

Παράλληλα, όπως μεταδίδει το Reuters, οι αξιωματούχοι αναφέρουν ότι δεν αναμένεται να υπάρξει σήμερα τελική συμφωνία με την Ελλάδα, ωστόσο η σημερινή ημέρα μπορεί να είναι ένα βήμα προς την επίτευξη συμφωνίας τις επόμενες ημέρες.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.