Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Ο γαλαξίας μας είναι μεγαλύτερος απ’ ό,τι νομίζαμε

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αστρονόμοι από τις ΗΠΑ αναθεωρούν τις εκτιμήσεις για το μέγεθός του.

Αστρονόμοι από τις ΗΠΑ ανακάλυψαν, ότι ένας παράξενος δακτύλιος μακρινών αστεριών μπορεί στην πραγματικότητα να ανήκει στο δικό μας γαλαξία.

Αυτό σημαίνει ότι ο γαλαξίας μας είναι 50% μεγαλύτερος απ’ ότι πίστευαν οι επιστήμονες μέχρι τώρα και φτάνει σε πλάτος τα 150.000 έτη φωτός.

Τα ευρήματα αυτά βασίζονται σε μια εκ νέου ανάλυση ενός μακρινού δακτυλίου, ο οποίος περιβάλλει το γαλαξία μας, για τον οποίο οι αστρονόμοι πιστεύουν τώρα ότι αποτελεί μέρος του Milky Way.

Η ομάδα των επιστημόνων από το ινστιτούτο Rensselaer Polytechnic Institute στη Νέα Υόρκη μελέτησαν το δακτύλιο Monoceros Ring, ο οποίος είναι σαν ένα μεγάλο δαχτυλίδι άστρων που «τυλίγει» το γαλαξία μας τρεις φορές.



Βρίσκεται σε απόσταση 65.000 ετών φωτός μακριά από το κέντρο του δικού μας γαλαξία και το μήκος του φτάνει συνολικά τα 200.000 έτη φωτός.

Οι επιστήμονες πίστευαν προηγουμένως, ότι ήταν ένα «ρεύμα άστρων» τα οποία είχαν αποκοπεί από τον κοντινό γαλαξία Canis Major Dwarf Galaxy, λόγω αλληλεπιδράσεων με το Milky Way.

Ωστόσο, τώρα, φαίνεται ότι ο δακτύλιος αυτός αποτελεί μάλλον τμήμα του δικού μας γαλαξία και θα μπορούσε να έχει διαταραχθεί από άλλους νάνους γαλαξίες.



«Μου φαίνεται ότι αυτά τα σχέδια ακολουθούν τη σπειροειδή δομή του Γαλαξία μας και κατά συνέπεια μπορεί να σχετίζονται» εξήγησε η Dr Heidi Newberg στο Discovery News. «Μοιάζουν σαν να αποτελούν μέρος του δίσκου» πρόσθεσε.

Τα συμπεράσματα της μελέτης δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Astrophysical Journal.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.