Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Σε σοβαρή κατάσταση ο Αμερικανός που μολύνθηκε από τον Έμπολα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ένας Αμερικανός, εργαζόμενος σε οργάνωση αρωγής, ο οποίος επιβεβαιώθηκε ότι προσβλήθηκε από τον ιό Έμπολα, όταν βρισκόταν στη Σιέρα Λεόνε, νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση σε ένα νοσοκομείο στο Μέριλαντ, ενώ ένας δεύτερος Αμερικανός που ενδέχεται να εκτέθηκε στον πρώτο ασθενή διακομίστηκε εσπευσμένα αεροπορικώς στις ΗΠΑ, δήλωσαν σήμερα αμερικανοί υγειονομικοί αξιωματούχοι.

Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ (NIH) ο ασθενής που έχει μολυνθεί με Έμπολα επέστρεψε αεροπορικώς στην πατρίδα του νωρίτερα σήμερα και εισήχθη σε ένα εξειδικευμένο ιατρικό κέντρο στο Μέριλαντ. Ο ασθενής αυτός είναι ο 11ος που έχει μολυνθεί από τον θανατηφόρο ιό και υποβάλλεται σε θεραπεία στις ΗΠΑ.

Το NIH ανέφερε ότι ο ασθενής βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Η οργάνωση αρωγής Partners In Health ανέφερε σε μια ανακοίνωσή της ότι ο νοσοκομειακός γιατρός αυτός εργαζόταν για λογαριασμό της στη Σιέρα Λεόνε και πρόσθεσε ότι ο εργαζόμενός της «συνεχίζει να έχει καλό ηθικό».

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Επιδημιών (CDC) των ΗΠΑ ανέφερε εξάλλου ότι ακόμη ένας Αμερικανός, ο οποίος εργαζόταν εθελοντικά στη Σιέρα Λεόνε, έχει «πιθανόν εκτεθεί» στον ασθενή και μεταφέρθηκε αεροπορικώς στην Ατλάντα, κοντά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Έμορι, όπου έχουν νοσηλευτεί και άλλοι ασθενείς με Έμπολα.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι εξελίξεις αυτές ακολουθούν μια περίοδο σχετικής ηρεμίας σε ό,τι αφορά τα κρούσματα του Έμπολα στις ΗΠΑ, κι υπενθυμίζουν ότι παρότι η εξάπλωση του θανατηφόρου ιού που προκαλεί αιμορραγικό πυρετό έχει επιβραδυνθεί στη δυτική Αφρική, συνεχίζεται.

Το CDC διευκρίνισε ότι μετά το νέο κρούσμα, εργάζεται για να εντοπίσει τις επαφές των εθελοντών που συμμετέχουν στις προσπάθειες αντιμετώπισης του Έμπολα στη Σιέρα Λεόνε, συμπεριλαμβανομένων αρκετών ακόμη Αμερικανών, που μπορεί να ήλθαν σε επαφή με τον γιατρό ο οποίος μολύνθηκε.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.