Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Ρεκόρ συμμετοχών για τον 2ο Μαραθώνιο Ναυπλίου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Μαρτίου.

Με περισσότερες από 5.400 συμμετοχές, μεταξύ των οποίων και ορισμένες από τους σημαντικότερους Έλληνες δρομείς μεγάλων αποστάσεων, πραγματοποιείται την προσεχή Κυριακή 15 Μαρτίου, ο 2ος Μαραθώνιος Δρόμος Ναυπλίου και οι υπόλοιποι δρόμοι αντοχής, που αποτελούν τη μεγαλύτερη αθλητική γιορτή της Αργολίδας, όπως σημείωσε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και δήμαρχος Ναυπλίου Δημήτρης Κωστούρος, ο οποίος τόνισε ότι «η Κυριακή για το Ναύπλιο είναι ημέρα χωρίς αυτοκίνητα».

Εκτός από τον Μαραθώνιο, στον οποίο έχουν δηλώσει συμμετοχή 340 δρομείς, θα διεξαχθεί Ημιμαραθώνιος δρόμος με 1.208 συμμετοχές και αγώνες δρόμου 5 και 2,5 χιλιομέτρων, με 1.857 και 1.934 συμμετοχές αντίστοιχα, καθώς και ποδηλατοδρομία με 105 ποδηλάτες.

Για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή του 2ου Μαραθώνιου Δρόμου Ναυπλίου, θα εργαστούν έμμισθα κι εθελοντικά 700 άτομα, ενώ πολλοί δρόμοι της αργολικής πρωτεύουσας θα είναι κλειστοί από τις 8.00 το πρωί της Κυριακής έως τις 3.00 μετά το μεσημέρι.

Η εκκίνηση των αγώνων θα γίνει στις 9.05 το πρωί από την οδό Ανδρέα Συγγρού και Αμαλίας, και οι αθλητές θα τερματίσουν στον χώρο μπροστά από την πλατεία Τριών Ναυάρχων.

Σε σημερινές δηλώσεις του, ο δήμαρχος Ναυπλίου Δημήτρης Κωστούρος αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του Δήμου για τη διοργάνωση ενός τόσο μεγάλου και σημαντικού δρομικού αθλητικού γεγονότος στο Ναύπλιο, την ανταπόκριση που έτυχε η διοργάνωση από όλους τους θεσμικούς κρατικούς, τοπικούς και εθελοντικούς φορείς της πόλης και ευχαρίστησε όλους τους φιλάθλους, δρομείς και τους αθλητές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Οργανωτικής Επιτροπής.
Τη μεγάλη αυτή αθλητική γιορτή, που τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Αθλητισμού και του ΣΕΓΑΣ, διοργανώνουν ο Δημοτικός Οργανισμός Αθλητισμού, Πολιτισμού, Τουρισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Ναυπλιέων σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πελοποννήσου, το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος) του Πανεπιστημίου Harvard, τον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Αργολίδας.

Εξάλλου, λόγω των αγώνων θα υπάρχουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Ναύπλιο και την ευρύτερη περιοχή της πόλης. Αναλυτικά θα κλείσουν από την Τροχαία οι δρόμοι:

Το Σάββατο 14 Μαρτίου από 14.30 μέχρι την Κυριακή 15 Μαρτίου στις 15.00, οι οδοί Α. Συγγρού, Αμαλίας και οι κάθετες σε αυτές σε όλο το μήκος τους.

Την Κυριακή 14 Μαρτίου από τις 8.00 το πρωί και μέχρι πέρατος των αγώνων στις 3.00 μμ κλειστές και στα δύο ρεύματα θα είναι: παραλιακή οδός Μπουμπουλίνας, Μιαούλη, η εθνική οδός Ναυπλίου-Ν. Κίου (όρια Δήμου Άργους), Ι.ΚΤΕΟ, Βασιλέως Παύλου, Σιδηράς Μεραρχίας, Λεωφόρος Ασκληπιού, επαρχιακή οδός Ναυπλίου -από τον κόμβο Αγ. Ελεούσας έως τον κόμβο Αγ. Ανδριανού.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.