Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Άκαιρη η εγκύκλιος για τις σχολικές μεταβολές στην Επαγγελματική Εκπαίδευση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θα αποσυρθεί γιατί αναφέρεται και σε καταργήσεις σχολείων.

Σε απόσυρση της εγκυκλίου για τις σχολικές μεταβολές θα προχωρήσει το Υπουργείο Παιδείας σύμφωνα με ενημέρωση που είχε το newsbeast.gr.

Όπως γράψαμε η εν λόγω εγκύκλιος καλούσε τους Διευθυντές Δ/θμιας Εκπαίδευσης μέχρι και 20-02-2015, να ζητήσουν εγγράφως:

α) Τη γνωμοδότηση των Δημοτικών Συμβουλίων επί των προτάσεων για κάθε είδους σχολική μεταβολή (ίδρυση, συγχώνευση, κατάργηση και μετατροπές σχολικών μονάδων, προσθήκη νέων ομάδων προσανατολισμού, τομέων και ειδικοτήτων στα ΕΠΑ.Λ. αρμοδιότητάς τους) για το σχολικό έτος 2015-2016 (αφού υποβάλλουν τις σχετικές τους προτάσεις στους οικείους Δήμους) και

β) Την πρόταση των Περιφερειακών Επιτροπών Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Π.Ε.Ε.Ε.Κ.) για τις περιπτώσεις ιδρύσεων και προσθήκης ομάδων προσανατολισμού, τομέων και ειδικοτήτων σύμφωνα με την περίπτωση α΄ της παρ. 3 του άρθρου 7 του Ν.3879/2010 (Α΄ 163), όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 8 του Ν.4186/2013 (Α΄ 193) όπου ορίζεται το εξής: «Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, τα δημόσια Επαγγελματικά Λύκεια παρέχουν ειδικότητες οργανώνουν τμήματα, σύμφωνα με τις εθνικές περιφερειακές ανάγκες της εθνικής οικονομίας, τις προτάσεις των Περιφερειακών Επιτροπών Επαγγελματικής Κατάρτισης….»

Η εν λόγω εγκύκλιος αφορούσε μεταβολές σχολείων στη Δευτεροβάθμια Επαγγελματική Εκπαίδευση όπου θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές με την επαναλειτουργία των Τομέων που καταργήθηκαν και την επιστροφή των διαθέσιμων εκπαιδευτικών.

Παράλληλα ερχόταν σε ένα μέρος της που αφορούσε τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις σε αντίθεση με την τοποθέτηση του αναπληρωτή υπουργού κ. Κουράκη ,κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων, όπου είχε αναφέρει πως τερματίζεται η πολιτική των καταργήσεων και συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων ενώ επανεξετάζεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων που καταργήθηκαν στη βάση παιδαγωγικών και κοινωνικών κριτηρίων.

Βέβαια η εγκύκλιος δεν αφορά μόνο τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολείων αλλά και την ίδρυση νέων σχολείων την προσθήκη νέων ομάδων προσανατολισμού, τομέων και ειδικοτήτων στα ΕΠΑ.Λ.

Η εγκύκλιος, όπως ενημερωθήκαμε θα αποσυρθεί προς στιγμή καθώς πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις και θα εκδοθεί με νέο περιεχόμενο που δε θα αφορά καταργήσεις σχολείων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.