Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Στον ΧΑΔΑ Λεβιδίου τα σκουπίδια της Τρίπολης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στον ΧΑΔΑ Λεβιδίου στην θέση Μαγούλα θα «οδηγηθούν» τα σκουπίδια της Τρίπολης που στοιβάζονται στους δρόμους της πόλης για δύο μήνες μετά από απόφαση του δημάρχου της πόλης.

Συγκεκριμένα στην απόφαση επισημαίνεται ότι, για επιτακτικούς λόγους δημόσιας υγείας, προστασίας του περιβάλλοντος και πρόληψης από επικίνδυνη ρύπανση, ορίζεται χώρος προσωρινής απόθεσης και μελλοντικής μεταφόρτωσης των απορριμμάτων του Δήμου Τρίπολης ο Χώρος Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων Λεβιδίου, «για χρονικό διάστημα έως την ισχύ της έκτακτης ανάγκης».

Στην ίδια απόφαση του δημάρχου Δημήτρη Παυλή υπογραμμίζεται ότι, «ο Δήμος αναλαμβάνει την υποχρέωση της τήρησης των όρων προστασίας του χώρου από πυρκαγιές κ.λ.π. και τη μεταφόρτωση των απορριμμάτων στο χώρο όπου θα λειτουργήσει η ενδιάμεση ολοκληρωμένη προσωρινή διαχείρισή τους, μόλις εγκριθεί η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αφορά στη θέση Μεγαβούνι, εκτός σχεδίου της Τ.Κ. Βαλτετσίου του Δήμου μας».

Ο δήμαρχος Τρίπολης χθες το απόγευμα ενημέρωσε για την απόφασή του αυτή, τους επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, οι οποίοι εξέφρασαν στο σύνολό τους την κάθετη αντίθεσή τους στην επιλογή του χώρου απόθεσης των σκουπιδιών του Δήμου.

Εν τω μεταξύ οι κάτοικοι του Λεβιδίου αντιδρούν την απόφαση του δημάρχου και δηλώνουν πως δεν δέχονται τα σκουπίδια της Τρίπολης, ενώ έκλεισαν την χωματερή και υπάρχει στην είσοδο του ΧΑΔΑ ομάδα περιφρούρησης των κατοίκων.

Επιπλέον κάτοικοι από το Λεβίδι έφτασαν στο δημαρχείο Τρίπολης και αποδοκίμασαν την δημοτική αρχή, για την απόφασή που έλαβε κατά την ενημέρωση των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.