Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Λιλιπούτειοι συνθέτες ερμηνεύουν τις δημιουργίες τους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το πρώτο «European Junior Original Concert» στην Ελλάδα.

Μια ιδιαίτερη συναυλία με λιλιπούτειους συνθέτες παρουσιάζει το Ωδείο Φίλιππος Νάκας, σε συνεργασία με τη Yamaha Music Foundation και τη Υamaha Μusic Europe, με τίτλο «European Junior Original Concert» που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 14 Φεβρουαρίου.

Το «Junior Original Concert» διεξάγεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μετά από συναυλίες που πραγματοποιήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες. Σε αυτή την εκδήλωση θα λάβουν μέρος 12 μικροί συνθέτες, ηλικίας από 6 έως 15 ετών, από τη Γαλλία, την Αυστρία, τη Γερμανία, τη Μεγάλη Βρετανία, την Πολωνία, την Ιταλία, την Πορτογαλία, ενώ την Ελλάδα θα εκπροσωπήσουν η 9χρονη Μαρία Αισώπου και η 10χρονη Βένια Χουλιάρα.

H Μαρία Αισώπου θα παίξει στο πιάνο τη σύνθεσή της «The Small Kite» ενώ το κομμάτι «Music Fantasy» της Βένιας Χουλιάρα θα ερμηνεύσει η ίδια στο πιάνο μαζί με τους συμμαθητές της: Ιωάννα Κατσικοπούλου, Ειρήνη Μουσταφέλλου, Θανάση Πουλισάκη (αρμόνιο), Γαρυφαλλιά Κερκέζου (ντραμς) και φωνητικό σύνολο που θα αποτελείται από όλους τους συμμετέχοντες του Junior Original Concert.

«H συναυλία αυτή δεν είναι διαγωνισμός, αλλά μια δραστηριότητα που δίνει την ευκαιρία στους νέους σπουδαστές των Μουσικών Σχολείων Yamaha ανά την Ευρώπη να παρουσιάσουν τις δικές τους συνθέσεις σε ένα επαγγελματικό περιβάλλον, στο οποίο μπορούν να εκφραστούν η δημιουργικότητα, οι ιδέες και τα συναισθήματά τους μέσα από τη μουσική» τόνισε ο Philippe Tirfoin, διευθυντής μουσικής εκπαίδευσης Ευρώπης Yamaha Music Europe, στη συνέντευξη Τύπου πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας.

Ο ξεχωριστός αυτός θεσμός ξεκίνησε το 1972 από την Ιαπωνία και δίνει την ευκαιρία σε παιδιά από 6 έως 15 ετών που παρακολουθούν τα συστήματα της Yamaha να συνθέσουν τα δικά τους έργα και να τα ερμηνεύσουν μπροστά σε κοινό.

Ένα άλλο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του Junior Original Concert είναι ότι οι μικροί συνθέτες για να επιλεγούν θα πρέπει να υποβάλουν μια δική τους σύνθεση και να την ερμηνεύσουν οι ίδιοι. Είναι άλλωστε μέρος της φιλοσοφίας των Μουσικών Σχολείων Yamaha ότι οι μαθητές δεν πρέπει να είναι μόνο σε θέση να διαβάσουν την παρτιτούρα, να παίζουν κάποιο όργανο και να διδάσκονται θεωρία, αλλά να μπορούν να εκφράσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους μέσω της μουσικής, αναπτύσσοντας έτσι τις δημιουργικές τους ικανότητες.

Το Junior Original Concert διεξάγεται αρχικά σε επίπεδο σχολείου και ακολούθως σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Η Yamaha Music Foundation είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε στην Ιαπωνία, το 1966, με στόχο να προωθήσει τη μουσική καλλιέργεια και δημιουργία σε όλο τον κόσμο. Ο στόχος αυτός υλοποιείται μέσω της έρευνας και της ανάπτυξης αποτελεσματικών μεθόδων μουσικής διδασκαλίας, τη δημοσίευση και έκδοση του κατάλληλου διδακτικού υλικού και την κατάρτιση των εκπαιδευτικών που απασχολούνται στο παγκόσμιο δίκτυο των Μουσικών Σχολείων Yamaha, των οποίων το έργο συντονίζει.

Η Yamaha Music Foundation οργανώνει και διευθύνει πολλές και σημαντικές δράσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως η παροχή υποτροφιών, η διοργάνωση συναυλιών και η μουσική εκπαίδευση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.