Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Η «κατάρα» των Όσκαρ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πιο πιθανό να πάρουν διαζύγιο οι βραβευμένοι άντρες.

Σύμφωνα με την «κατάρα των βραβείων Όσκαρ» οι νικητές είναι γραφτό να… δυστυχήσουν στη ζωή τους, από τη στιγμή που θα πιάσουν το χρυσό αγαλματίδιο στα χέρια τους.

Διάσημα «θύματα» αυτής της κατάρας είναι οι γνωστοί ηθοποιοί του Χόλιγουντ Νίκολας Κέιτζ, Χάλε Μπέρι, Κερκ Ντάγκλας και η Σάντρα Μπούλοκ.

Μάλιστα, όπως αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail, η ατυχία φαίνεται να συνοδεύει σε μεγαλύτερα ποσοστά τους άντρες νικητές των βραβείων και κυρίως στον προσωπικό, παρά στον επαγγελματικό τομέα.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει μια νέα έρευνα από το πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, σύμφωνα με την οποία η ξαφνική επαγγελματική αλλαγή στη ζωή των ηθοποιών έχει δραματικές επιδράσεις στις προσωπικές τους σχέσεις.

«Δεδομένου ότι πολλές πτυχές της ζωής μας οργανώνονται γύρω από το ρητό ‘ο νικητής τα παίρνει όλα’ είναι καλό να γνωρίζουμε τις πιθανές αρνητικές συνέπειες» εξήγησε ο καθηγητής στρατηγικής στη σχολή Ross School of Business του πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, Michael Jensen.

Η λεγόμενη «κατάρα των Όσκαρ» πηγαίνει πίσω στη δεκαετία του 1930, τη «χρυσή εποχή» του Χόλιγουντ.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν, ότι η συμμετοχή σε ταινίες δράσης και περιπέτειας αυξάνει τις πιθανότητες διαζυγίου για τους άντρες ηθοποιούς, όχι όμως και για τις γυναίκες. Μάλιστα, όπως αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα, ο καθηγητής Jensen και ο συνεργάτης του Heeyon Kim από το εθνικό πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης τονίζουν, ότι οι αρνητικές συνέπειες δεν αφορούν τον επαγγελματικό τομέα (τόσο στις γυναίκες ηθοποιούς, όσο και στους άντρες).

Αντίθετα, οι νικητές των βραβείων, κατά μέσο όρο, συμμετέχουν σε περισσότερες ταινίες μετά από μια νίκη.
«Η επαγγελματική κατάρα είναι ένας χολιγουντιανός μύθος. Από την άλλη όμως, οι συνέπειες στην προσωπική ζωή των νικητών είναι μια άλλη υπόθεση» είπε ο καθηγητής.

Οι ερευνητές ισχυρίζονται, ότι οι άντρες ηθοποιοί που έχουν βραβευθεί με Όσκαρ έχουν τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να χωρίσουν κατά τη διάρκεια του πρώτου χρόνου του γάμου τους.

Η ερευνητική ομάδα κατέληξε στο συμπέρασμα αυτό, εξετάζοντας τα δεδομένα όλων των ηθοποιών που είχαν πρωταγωνιστικούς ρόλους σε 1.023 εμπορικές και καλλιτεχνικές ταινίες από το 1930 ως το 2005. Το δείγμα των 808 ηθοποιών περιελάμβανε 165 νικητές βραβείων και 227 υποψηφίους που δεν κατάφεραν να αποσπάσουν το χρυσό αγαλματίδιο.

Έχουν και οι σταρ τα προβλήματά τους…



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.