Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Το σπέρμα του ταύρου που αξίζει πάνω από 4.000 ευρώ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θεωρείται ο «πρωταθλητής» της ράτσας του.

Στην αυλή μιας τριώροφης κατοικίας σε χωριό στη βόρεια Ινδία, ξεχωρίζει ένα αρκετά εύρωστο ζώο. Ο βάρους 450 κιλών ταύρος ονόματι Yuvraj, έχει στιλπνό, απαλό τρίχωμα, γυριστά κέρατα και λεπτή ουρά. Έχει συνηθίσει να μαγνητίσει τα βλέμματα όλων και όπως λέει περήφανα ο ιδιοκτήτης του, Karamveer Singh «κάθε μέρα κάποιος ή κάποιοι έρχονται και τον επισκέπτονται. Δεν είναι ένας συνηθισμένος ταύρος, είναι brand».

Ο 47χρονος αγρότης μένει στο χωριό Sunarion στο Kurukshetra της Ινδίας, εκεί όπου σύμφωνα με την μυθολογία, έλαβε χώρα μια επική μάχη γνωστή και ως Mahabharata.

Ο αγρότης, έχει στην κατοχή του δεκάδες αγελάδες και βουβάλια, και μαζί με την οικογένειά του διοικεί μια αρκετά κερδοφόρο επιχείρηση. Το κρυφό καμάρι ωστόσο της πολυπληθούς οικογένειάς του, είναι ο Yuvraj, πήρε το όνομά του από έναν Ινδό παίκτη του Κρίκετ, και ανήκει σε μια από τις καλύτερες ράτσες της Ινδίας. Όπως μάλιστα τον χαρακτηρίζουν ειδικά Ινστιτούτα ερευνών, είναι ο «πρωταθλητής των ταύρων».

Γι αυτό και το σπέρμα του, είναι το πιο ακριβό στην Ινδία με κόστος τα 4.040 ευρώ, περίπου δέκα φορές πάνω από το μέσο όρο. Ο αγρότης δηλαδή κερδίζει κάθε χρόνια εκατομμύρια ρούπιες, πωλώντας αυτό το πολύτιμο υγρό το οποίο διατηρείται κατεψυγμένο σε -196C σε δοχεία των 50 λίτρων.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.