Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Βυθίστηκε στον Δούναβη φορτηγίδα με 850 τόνους λιπασμάτων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις ρύπανσης.

Φορτηγίδα, που μετέφερε 850 τόνους λιπασμάτων, βυθίστηκε στον Δούναβη, κοντά στο ρουμανικό λιμάνι Moldova Veche, ενώ εκτελούσε ελιγμούς, μετέδωσαν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Βουλγαρίας.

Το ρουμανικό λιμάνι βρίσκεται περίπου 200 χιλιόμετρα πριν από την «έναρξη» του βουλγαρικού τμήματος του Δούναβη και 250 χιλιόμετρα από την πόλη του Βίντιν, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων της Σόφιας, «Novinite».

Η υπουργός Περιβάλλοντος της Βουλγαρίας, Ιβελίνα Βασίλεβα, διαβεβαίωσε ότι τα τεχνητά λιπάσματα προστατεύονται από διπλή συσκευασία και δεν υπάρχουν ενδείξεις ρύπανσης, μέχρι στιγμής.

Σε περίπτωση που σημειωθεί διαρροή, το μολυσμένο νερό θα φτάσει στη Βουλγαρία σε 35 έως 45 ώρες, από τη στιγμή του συμβάντος, αναφέρεται σε ανακοίνωσή της υπηρεσίας Τύπου του βουλγαρικού υπουργείου.

Οι πληροφορίες για το περιστατικό υποβλήθηκαν από το σύστημα επείγουσας προειδοποίησης ατυχημάτων του Δούναβη.

Η Βουλγαρία ζήτησε από τα αρμόδια κέντρα στη Ρουμανία και τη Σερβία να παρουσιάσουν τις πληροφορίες σχετικά με τα αποτελέσματα των δειγμάτων νερού, που έχουν ληφθεί μόλις αυτά καταστούν διαθέσιμα.

Οι αρμόδιες αρχές, για την πυρασφάλεια και την προστασία του πληθυσμού, έχουν ενημερωθεί, όπως, επίσης και η διοίκηση του πυρηνικού σταθμού του Κοζλοντούι.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.