Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015

Σε λειτουργία το Κοινωνικό Παντοπωλείο Τυρνάβου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ποια είναι τα οικονομικά κριτήρια για ένταξη.
Σημαντική στήριξη σε οικογένειες με χαμηλό οικονομικό εισόδημα προσφέρει ο Δήμος Τυρνάβου και πιο συγκεκριμένα ο Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου. Πρόκειται για τη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που υπογράφει η πρόεδρος του Ο.Κ. Π.Δ.Τ. κ. Φανή Λαγκιόλη – Μπίλιου: «Αποφασίστηκε η επαναλειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Ωφελούμενοι θα είναι οι δικαιούχοι για όλο τον Δήμο Τυρνάβου βάσει κριτηρίων». Επίσης η κ. Λαγκιόλη –Μπίλιου στη δήλωσή της στην «Ε» τόνισε, ότι η ευαισθησία και το ενδιαφέρον της δημοτικής αρχής και του Οργανισμού για τη στήριξη συμπολιτών και οικογενειών του Δήμου Τυρνάβου είναι δεδομένη. Οι συμπολίτες μας αυτοί πρέπει να στηριχθούν οικονομικά, με σεβασμό και αξιοπρέπεια προς την προσωπικότητα του καθενός. Ήδη μόλις δύο μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής ξεκινήσαμε τη σύσταση του Κοινωνικού Παντοπωλείου, με αδιάβλητα κριτήρια ώστε πρώτα να στηριχθούν οι οικογένειες με μεγαλύτερη ανάγκη».

Τα κριτήρια που θεσπίζονται είναι τα παρακάτω:

- Οικονομικά κριτήρια: Ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα έως 5.000,00 ευρώ ετησίως, το οποίο αποδεικνύεται από το εκκαθαριστικό σημείωμα της Εφορίας.

- Κοινωνικά κριτήρια: Αριθμός των προστατευομένων μελών, κοινωνική κατάσταση που θα διαπιστωθεί μετά από έκθεση της κοινωνικής λειτουργού, προσδιορισμός βαθμού αναπηρίας ΑμΕΑ κλπ.

- Ηλικία: Άτομα μεγάλης ηλικίας που δεν μπορούν να εργαστούν.

- Τόπος διαμονής: Όλοι οι μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου Τυρνάβου.

- Ανεργία: Χρόνος ανεργίας καθώς και ο αριθμός ανέργων ανά οικογένεια.

Επίσης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν από την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου να αρχίσουν να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά, που έχουν ως εξής:

- Έντυπη αίτηση (χορηγείται από την υπηρεσία).

- Αστυνομική ταυτότητα σε φωτοτυπία.

- Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

- Τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα Ε1 Εφορίας καθώς και το Ε9

ή υπεύθυνη δήλωση ν.1599/86 ότι δεν υποβάλλεται φορολογική

δήλωση.

- Κάρτα ανεργίας για τους άνεργους.

- Ιατρική γνωμάτευση για όσους έχουν προβλήματα υγείας.

- Πιστοποιητικό μόνιμης κατοικίας από τον Δήμο Τυρνάβου.

Τα δικαιολογητικά υποβάλλονται στον «Οργανισμό Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Τυρνάβου» κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 8:00 π.μ-14:00 στο ισόγειο του Δημαρχείου Τυρνάβου και στον Αμπελώνα στο δημαρχείο στο γραφείο του ΚΕΠ Αμπελώνα.

Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 24923 - 50181-182-183, στην προϊσταμένη του Οργανισμού κ. Θεολογία Κοκότη - Ταμπόση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.