Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015

Το βιάγκρα αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης μελανώματος

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ερευνητές πιστεύουν ότι συνδέεται με τον καρκίνο του δέρματος.

Μπορεί να έχει βοηθήσει στην... ενίσχυση της αυτοπεποίθησης πολλών αντρών σε όλον τον κόσμο, όμως σύμφωνα με αμερικανούς ερευνητές το βιάγκρα ενδέχεται να αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του δέρματος.

Οι ερευνητές βρήκαν ότι όσοι ελάμβαναν την ουσία sildenafil -γνωστή στους περισσότερους ως βιάγκρα- είχαν 84% περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν μελάνωμα, την πιο θανατηφόρα μορφή της νόσου.

Πιστεύουν ότι το συγκεκριμένο φάρμακο, που χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση της ανδρικής ανικανότητας, μπορεί να επηρεάζει τους ίδιους γενετικούς μηχανισμούς που κάνουν τον καρκίνο του δέρματος πιο επεμβατικό.

Ωστόσο, οι ερευνητές επισημαίνουν ότι η έρευνά τους βρίσκεται ακόμη σε προκαταρκτικό στάδιο και είναι πολύ νωρίς για να συστήσουν στους άντρες να σταματήσουν να παίρνουν το μπλε χαπάκι.

«Είναι πολύ νωρίς για να πούμε ότι πρέπει να σταματήσουν να παίρνουν βιάγκρα οι άντρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας» ανέφερε στο NBC News ο καθηγητής δερματολογίας από το πανεπιστήμιο Brown, Dr Abrar Qureshi.

Ο Dr Qureshi συστήνει σε όσους άντρες παίρνουν βιάγκρα και διατρέχουν υψηλό κίνδυνο εμφάνισης μελανώματος να συζητήσουν με το γιατρό τους.

Σύμφωνα, πάντως, με τα αποτελέσματα της έρευνας που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο JAMA Internal Medicine, όσοι άντρες πήρα βιάγκρα έστω και μία φορά, έχουν διπλάσιο κίνδυνο να εμφανίσουν μελάνωμα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.