Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Το θέμα της πρώτης κατοικίας θα τεθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το ακανθώδες ζήτημα παράτασης της απαγόρευσης των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, που λήγει το 2014, αναμένεται να τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την τρόικα στα τέλη Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή».

Η κυβέρνηση δέχεται ήδη εισηγήσεις για να ισχύσει το καθεστώς προστασίας για έναν τουλάχιστον χρόνο ακόμη και χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των εκπρόσωπων των δανειστών μας. Ασφαλείς πληροφορίες επισημαίνουν ότι το θέμα για την τρόικα θεωρείται casus belli και ως εκ τούτου, οποιαδήποτε αναφορά αποφεύχθηκε στις πρόσφατες επαφές στο Παρίσι, καθώς θα υπονόμευε τη διαπραγμάτευση για τις φορολογικές ελαφρύνσεις.

Σε κάθε περίπτωση, η εφαρμογή του Κώδικα Δεοντολογίας της Τράπεζας της Ελλάδος από τις αρχές του 2015 αλλάζει τα δεδομένα. Από αυτήν την ημερομηνία και μετά, τον λόγο παίρνουν οι τράπεζες, οι οποίες, αξιοποιώντας τα εργαλεία που δίνει ο Κώδικας σε συνδυασμό με τις εύλογες δαπάνες διαβίωσης και το κατά πόσον ο οφειλέτης είναι συνεργάσιμος, καλούνται να επαναξιολογήσουν την οικονομική κατάσταση του δανειολήπτη και να προχωρήσουν σε ρύθμιση του δανείου με βάση τα οικονομικά του δεδομένα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.