Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Μοναδικές γέφυρες - αρχιτεκτονικά θαύματα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εντυπωσιακά επιτεύγματα μηχανικής - Δείτε τις φωτογραφίες.

Διάσημα ορόσημα μερικών από τους πιο αγαπημένους ταξιδιωτικούς προορισμούς, δεσπόζουν σε κεντρικά σημεία πόλεων, κερδίζοντας τις εντυπώσεις και το θαυμασμό των ταξιδιωτών.

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε δέκα υπέροχες γέφυρες, κλασικές και σύγχρονες, πολλές από τις οποίες είναι το σήμα κατατεθέν των πόλων, που τις φιλοξενούν.

Tower Bridge, Λονδίνο



Η νεογοτθική Tower Bridge πάνω από τον ποταμό Τάμεση στο Λονδίνο είναι αναμφισβήτητα η πιο διάσημη γέφυρα του κόσμου. Η γέφυρα δόθηκε σε κυκλοφορία το 1894και σήμερα στεγάζει την ομώνυμη Έκθεση, στην οποία οι επισκέπτες μπορούν να μάθουν την ιστορία του διάσημου ορόσημου του Λονδίνου.

Γέφυρα Chengyang, Sanjiang, Κίνα



Η γέφυρα Chengyang ή η γέφυρα του ανέμου και της βροχής, χτίστηκε από τους ανθρώπους της μειοψηφίας Dong το 1916. Η εκπληκτική γέφυρα με το χαρακτηριστικό κινέζικο στιλ, έχει χτιστεί χωρίς τη χρήση καρφιών, παρόλα αυτά παραμένει σταθερή.

Γέφυρα του Ριάλτο, Βενετία



Η Γέφυρα του Ριάλτο, η πιο διάσημη από τις τέσσερις γέφυρες, που διασχίζουν το Μεγάλο
Κανάλι της Βενετίας, χτίστηκε στα τέλη του 16ου αιώνα και παραμένει ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της πόλης.

Γέφυρα του Μπρούκλιν, Νέα Υόρκη



Όταν η εικονική γέφυρα του Μπρούκλιν άνοιξε το 1883, ήταν μεγαλύτερη κρεμαστή γέφυρα στον κόσμο. Σήμερα η γέφυρα, που συνδέει το Μανχάταν με το Μπρούκλιν είναι ανοικτή σε κυκλοφορία οχημάτων, καθώς και για τους πεζούς, τους ποδηλάτες και τους skaters.

Γέφυρα Helix, Σιγκαπούρη



Η γέφυρα Helix στη Σιγκαπούρη άνοιξε το 2010 και αποδεικνύει ότι οι σύγχρονες γέφυρες μπορεί να είναι εξίσου όμορφες, όπως και οι κλασικές. Η καμπύλη πεζογέφυρα, μια από τις πρώτες του είδους της, είναι εμπνευσμένη από την ιδέα του γιν και του γιανγκ και η παρουσία της θεωρείται ότι φέρνει ευημερία στην περιοχή Marina Bay.

Γέφυρα του Μιγιό, Midi-Pyrenees, France



Ένα πραγματικό επίτευγμα της σύγχρονης μηχανικής, η Γέφυρα του Μιγιό άνοιξε το 2004 ως η ψηλότερη στον κόσμο, αφού δεσπόζει 342 μέτρα από τη βάση της δομής. ποδιών κατάρτι πάνω-από τη βάση της δομής.

Γέφυρα Golden Gate, Σαν Φρανσίσκο



Θεωρείται ένα από τα κορυφαία επιτεύγματα της μηχανικής του 20ου αιώνα, η γέφυρα Golden Gate του Σαν Φρανσίσκο δέχεται περίπου 10 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο. Ο απλός Art Deco σχεδιασμός της έχει γίνει αναπόσπαστο μέρος του ορίζοντα του Σαν Φρανσίσκο, δεδομένου ότι άνοιξε το 1937.

Γέφυρα Banpo, Σεούλ



Η γέφυρα Banpo στη Σεούλ δεν μοιάζει πολύ ιδιαίτερη με την πρώτη ματιά, τουλάχιστον μέχρι να εμφανιστεί το νερό. Η γέφυρα είναι η μακρύτερη γέφυρα με συντριβάνι σε όλο τον κόσμο και κάθε βράδυ περισσότερα από 200 φώτα φωτίζουν τους συγχρονισμένους πίδακες νερού.

Puente Nuevo, Ronda, Ισπανία



Η γέφυρα Puente Nuevo, που σήμερα διασχίζει το φαράγγι του Τάγου στη Νότια Ισπανία, ξεκίνησε να κατασκευάζεται για πρώτη φορά το 1735 από τον βασιλιά Felipe V, η δομή όμως δεν είχε ολοκληρωθεί μέχρι το 1793.

Γέφυρα του Καρόλου, Πράγα



Η πιο θεαματική γέφυρα της Πράγας κατασκευάστηκε με εντολή του βασιλιά Καρόλου IV το 1357 και είναι διακοσμημένη με μπαρόκ αγάλματα δεκάδων αξιόλογων προσωπικοτήτων της ιστορίας και της θρησκείας. Η λιθόστρωτη γέφυρα διασχίζει τον ποταμό Μολδάβα και έχει μήκος περίπου 518 μέτρα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.