Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Μεγάλη έκθεση για τον Σέρλοκ Χολμς

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το μουσείο του Λονδίνου, παρακολουθώντας τα μηνύματα των καιρών, ανακοίνωσε ότι θα οργανώσει έκθεση αφιερωμένη στον πιο ξακουστό ντετέκτιβ όλων των εποχών, τον Σέρλοκ Χόλμς.



Η έκθεση - θα διαρκέσει από 17 Οκτωβρίου 2014 έως 12 Απριλίου 2015 - θα περιλαμβάνει σχεδόν τα πάντα γύρω από τον ήρωα του σερ Αρθουρ Κόναν Ντόιλ, από χειρόγραφα και σπάνιες εικονογραφήσεις (όπως αυτή από περιοδικό του 1892) μέχρι και το χαρακτηριστικό παλτό που φορούσε ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς στη σειρά «Σέρλοκ» του BBC.

Πρόκειται για την πρώτη έκθεση στα χρονικά του μουσείου η οποία είναι αφιερωμένη σε έναν μυθιστορηματικό χαρακτήρα. Ομως ο Χολμς είναι από εκείνες τις σπάνιες φυσιογνωμίες που έχει ξεπράσει προ πολλού τον δημιουργό του και που έχει κυριαρχήσει στη φαντασία της κοινής γνώμης για περισσότερο από έναν αιώνα.

«Υπάρχουν άνθρωποι που νομίζουν ότι ο Σέρλοκ Χόλμς ήταν πραγματικό πρόσωπο» λέει ο επιμελητής της έκθεσης Αλεξ Βέρνερ. Παρατήρησε δε ότι μέσα από την «παιχνιδιάρικη αλλά με σεβασμό προς τον χαρακτήρα» προσαρμογή του BBC μια νέα γενιά ανακάλυψε τον ήρωα.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.