Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

Τι ισχύει για την προϋπηρεσία στα ιδιωτικά σχολεία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δεν προσμετράται στους πίνακες δημόσια προϋπηρεσία προηγούμενη της ιδιωτικής.

Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί που απολύθηκαν λόγω της κατάργησης των σχολείων τους και μέχρι την 1η Ιουλίου του 2010 έχουν συμπληρώσει 24μηνη προϋπηρεσία, εντάσσονται στους πίνακες που θα καταρτιστούν μετά τη διενέργεια του ΑΣΕΠ ακόμα και αν δεν έχουν πετύχει τη βαθμολογική βάση για τον παρόν και τον επόμενο ΑΣΕΠ. Οι εκπαιδευτικοί θεωρούνται ότι έχουν λάβει το 50.

Τα παραπάνω αναφέρει ο Υπουργός Παιδείας μετά από σχετική ερώτηση ενώ μεταξύ των άλλων κάνει γνωστό ότι η προϋπηρεσία στα ιδιωτικά σχολεία μοριοδοτείται για τον διαγωνισμό των εκπαιδευτικών.

Όσον αφορά την ένταξη των απολυμένων ιδιωτικών εκπαιδευτικών στους πίνακες αναπληρωτών ο κ. Λοβέρδος τονίζει ότι οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί που απολύονται αποκλειστικά και μόνο για κατάργηση ιδιωτικών σχολείων, τάξεων ή τμημάτων ή με καταγγελία της σύμβασης εργασίας, εφόσον συμπληρώνουν στην ίδια σχολική μονάδα κατά την ημέρα της απόλυσης συνεχή υπηρεσία τουλάχιστον δυο σχολικών ετών με πλήρες εβδομαδιαίο ωράριο ή με αναγωγή αυτού στο υποχρεωτικό και με σειρά που εξαρτάται από το χρόνο αυτής της υπηρεσίας εγγράφονται στους πίνακες αναπληρωτών, ήτοι στους πίνακες με πραγματική προϋπηρεσία για μόνιμο διορισμό και στους πίνακες για πρόσληψη αναπληρωτών. Δυνατότητα εγγραφής δεν έχουν οι εκπαιδευτικοί των οποίων η σχέση εργασίας λύεται λόγω παραίτησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν προσμετράται για την εγγραφή στους πίνακες αυτούς τυχόν προϋπηρεσία τους στη δημόσια εκπαίδευση, προηγούμενη της ιδιωτικής, με οποιαδήποτε σχέση και αν παρασχέθηκε. Για κάθε σχολικό έτος υπολογίζεται υπηρεσία 10 μηνών. Η προσμέτρηση της προϋπηρεσίας σε ιδιωτικά σχολεία ισχύει για προϋπηρεσίες προσφερθείσες μέχρι και 30-6-2010, όπως ισχύει για όλες τις προϋπηρεσίες.

Όσοι εγγράφονται στους πίνακες αναπληρωτών δεν μπορούν να διορισθούν σε θέσεις μονίμων κατά τις διατάξεις του άρθρου 6 παρ.2 του Ν3255/2004 πριν συμπληρώσουν υπηρεσία αναπληρωτή ή ωρομίσθιου σε δημόσια σχολεία επί δυο τουλάχιστον πλήρη διδακτικά έτη από την εγγραφή τους στον πίνακα αναπληρωτών.

Συνοψίζοντας η προϋπηρεσία σε ιδιωτικά σχολεία αναγνωρίζεται για μοριοδότηση στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, οι απολυμένοι εκπαιδευτικοί υπό προϋποθέσεις έχουν τη δυνατότητα ένταξης στους πίνακες των δυο επόμενων διαγωνισμών του ΑΣΕΠ, ενώ κατά τη μεταβατική περίοδο εντάσσονται υπό προϋποθέσεις στον ενιαίο πίνακα αναπληρωτών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.