Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

Έκρυθμη η κατάσταση στο Μιζούρι

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το προάστιο του Φέργκιουσον.

Εμπόλεμη ζώνη θυμίζουν οι δρόμοι του Φέργκιουσον στο Μιζούρι, το οποίο ο κυβερνήτης της πολιτείας Τζέι Νίξον κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Αυτή αποτελεί μια προσπάθεια των αρχών να κρατήσουν μακριά από τους δρόμους της μικρής πόλης τους διαδηλωτές που διαμαρτύρονται για τη δολοφονία, από αστυνομικά πυρά, ενός νεαρού αφροαμερικανού το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Χθες το βράδυ οι αστυνομικοί εκτόξευσαν κροτίδες καπνού στους λιγοστούς διαδηλωτές που παρέμεναν στους δρόμους της πόλης και μετά την απαγόρευση της κυκλοφορίας. Οι αστυνομικοί, που επέβαιναν σε θωρακισμένα οχήματα, προειδοποίησαν τους διαδηλωτές να εκκενώσουν τον δρόμο και να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, από την ώρα που τέθηκε σε εφαρμογή η απαγόρευση κυκλοφορίας είχαν παραμείνει στους δρόμους περίπου 150 άνθρωποι.

«Θέλουμε απαντήσεις για το τι συνέβη την περασμένη εβδομάδα και θα συνεχίσουμε να επιδιώκουμε τη διαφάνεια σε αυτή την υπόθεση, αλλά εάν θέλουμε δικαιοσύνη θα πρέπει πρώτα να διατηρήσουμε την κοινωνική ειρήνη» είπε ο Νίξον.

Ο δικηγόρος Μπεν Κραμπ, που εκπροσωπεί την οικογένεια του νεαρού αφροαμερικανού, ανέφερε ότι οι οικείοι του Μάικλ Μπράουν είναι οργισμένοι από την προσπάθεια της αστυνομίας να σπιλώσει τη μνήμη του νεαρού «δολοφονώντας τον χαρακτήρα του γιου τους, μετά από την αποτρόπαια φυσική του δολοφονία μέρα μεσημέρι».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.