Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

Το μπρελόκ που εντοπίζει... το κινητό μας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ένα πολυεργαλείο στην τσέπη μας.

Αρκετές εταιρείες έχουν προσπαθήσει να μετατρέψουν το «ταπεινό» μπρελόκ σε ένα πολυεργαλείο που θα εξυπηρετεί και σε άλλες χρήσεις.

Το «GOkey» τα κατάφερε αρκετά καλά, όντας ένα μπρελόκ που δίνει τη δυνατότητα στον κάτοχο να φορτίσει το κινητό του, να το συνδέσει με άλλες συσκευές, να βρει τα κλειδιά του ή το κινητό, αλλά και να αποθηκεύει τα δεδομένα του σε αυτό!

Το συγκεκριμένο μπρελόκ εφοδιάζεται με μπαταρία 400 mAh, που αρκεί για να λειτουργήσει ένα κινητό για μία ή δύο ώρες, σε περίπτωση που ξεμείνουμε από μπαταρία. Η ίδια η συσκευή φορτίζεται μέσω μιας θύρας USB, ενώ διαθέτει φωτεινή ένδειξη LED που μας πληροφορεί για την κατάσταση της μπαταρίας. Η φόρτιση επιτυγχάνεται μέσω ενός συνοδευτικού καλωδίου micro USB, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη σύνδεση οποιασδήποτε συσκευής με ανάλογη θύρα με κάποιον υπολογιστή.

Επιπλέον, οι χρήστες μπορούν να αποθηκεύσουν δεδομένα στην ενσωματωμένη μνήμη του GOkey, το οποίο διατίθεται σε εκδόσεις των 8, 16 και 32 GB. Μάλιστα, διαθέτει σύστημα προστασίας των δεδομένων με κρυπτογράφηση 128 bit.

Το GOkey εξοπλίζεται, τέλος, με Bluetooth που επιτρέπει στο χρήστη να εντοπίσουν τα κλειδιά τους χρησιμοποιώντας κάποιο κινητό, ή το αντίστροφο: να βρουν το κινητό χρησιμοποιώντας τα κλειδιά τους (και άρα το μπρελόκ). Η ακτίνα χρήσης της λειτουργίας είναι μέχρι 30 μέτρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το μπρελόκ έχει ένα κουμπί που μπορεί να ρυθμιστεί έτσι ώστε όταν πατηθεί να χτυπήσει το κινητό! Φυσικά, το κουμπί μπορεί να ρυθμιστεί όταν πατιέται για την εκτέλεση οποιασδήποτε λειτουργίας του κινητού.

Το GOkey αναζητά πόρους από το Indiegogo προκειμένου να περάσει στην παραγωγή, με το κόστος του να φτάνει τα 59 δολάρια.








Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.