Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

Οφθαλμολογικές εξετάσεις «βλέπουν» το Αλτσχάιμερ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θα μπορούσαν να διαγνώσουν τα πρώιμα στάδια της νόσου.

Οφθαλμολογικές εξετάσεις θα μπορούσαν στο μέλλον να χρησιμοποιηθούν για τη διάγνωση των πρώιμων σταδίων της νόσου του Αλτσχάιμερ, υποστηρίζουν ερευνητές από την Αυστραλία και τις ΗΠΑ.

Οι πρώτες δοκιμές δύο διαφορετικών τεχνικών δείχνουν ότι ένα χαρκτηριστικό-«κλειδί» του Αλτσχάιμερ μπορεί να «αναγνωστεί» στον αμφιβληστροειδή και το φακό του ματιού.

Και οι δύο μέθοδοι ήταν σε θέση να διακρίνουν μεταξύ πιθανών ασθενών του Αλτσχάιμερ και υγιών εθελοντών με υψηλό επίπεδο ακρίβειας.

Παρότι η έρευνα βρίσκεται ακόμη σε πρώιμο στάδιο, περαιτέρω μελέτες θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην εξέλιξη των εξετάσεων αυτών, ως ένα πρώτο βήμα για την αναγνώριση των ατόμων που μπορεί να εμφανίσουν Αλτσχάιμερ.

Οι οφθαλμολογικές εξετάσεις αυτές εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι το μάτι είναι στην πραγματικότητα μια προέκταση του εγκεφάλου, αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail.

«Αν περαιτέρω μελέτες αποδείξουν ότι τα πρώτα μας ευρήματα είναι σωστά, αυτό σημαίνει ότι οι εξετάσεις αυτές θα μπορούσαν δυνητικά να χρησιμοποιηθούν στο πλαίσιο των τακτικών check-up των ματιών ενός ατόμου» δήλωσε η Shaun Frost, επικεφαλής μίας εκ των δύο ερευνών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.