Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Αυξήθηκαν στα 887 τα θύματα του Έμπολα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εξετάζονται τέσσερα «πιθανά» κρούσματα στη Νιγηρία.

Η επιδημία του θανατηφόρου Έμπολα δεν έχει περιοριστεί και πλέον ο αριθμός των θυμάτων του ιού ανήλθε, την 1η Αυγούστου, στους 887 νεκρούς. Την ίδια ώρα, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων σε τέσσερις χώρες της Δυτικής Αφρικής την ίδια ημέρα ανερχόταν στα 1.603, σύμφωνα με νεώτερα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Η Γουινέα μετρά τους περισσότερους νεκρούς: 358 σε σύνολο 485 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του Έμπολα μέχρι στιγμής. Τα περισσότερα κρούσματα ωστόσο έχουν καταγραφεί στη Σιέρα Λεόνε, 646 ασθενείς από τους οποίους έχουν πεθάνει οι 273. Στη Λιβερία, από τους 468 ασθενείς έχουν υποκύψει οι 255.

Στη Νιγηρία, την τελευταία χώρα στην οποία εντοπίστηκε ο ιός, έχουν αναφερθεί τέσσερα κρούσματα εκ των οποίων τα τρία χαρακτηρίζονται «πιθανές» περιπτώσεις Έμπολα και το ένα «ύποπτο». Η περίπτωση του Πάτρικ Σόγερ, του Αμερικανού που πέθανε λίγο μετά την άφιξή του στο αεροδρόμιο του Λάγκος, χαρακτηρίζεται ακόμη «πιθανή». Ο ΠΟΥ είχε ανακοινώσει ότι δεν κατάφερε να εξετάσει το δείγμα αίματος του Σόγερ επειδή οι εταιρείες ταχυμεταφορών αρνήθηκαν να αναλάβουν τη μεταφορά του στο Ινστιτούτο Παστέρ του Ντακάρ.

Τα δύο άλλα «πιθανά» κρούσματα Έμπολα αφορούν έναν εργαζόμενο στον τομέα υγείας και έναν Νιγηριανό που είχε ταξιδέψει στη Γουινέα, σύμφωνα πάντα με τον ΠΟΥ. Οι αρχές της Νιγηρίας πάντως έχουν αναφέρει μόνο την περίπτωση του Σόγερ και, νωρίτερα σήμερα, ενός από τους γιατρούς που ήλθαν σε επαφή με τον Αμερικανό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.