Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

40χρονος που παρουσίαζε συμπτώματα του Έμπολα πέθανε στην Τζέντα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ένας Σαουδάραβας που επέστρεψε στη χώρα του από τη Σιέρα Λεόνε και παρουσίαζε συμπτώματα παρόμοια με αυτά της επιδημίας του Έμπολα πέθανε σήμερα το πρωί από καρδιακή προσβολή, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Σαουδικής Αραβίας.

Ο 40χρονος άνδρας που πέθανε σε νοσοκομείο της Τζέντα θα ενταφιαστεί με βάση τα μουσουλμανικά έθιμα, όμως θα ληφθούν τα μέτρα που συνιστούν σε αυτές τις περιπτώσεις οι διεθνείς υγειονομικές υπηρεσίες, διευκρίνισε το υπουργείο.

Εργαστήριο άλλης χώρας έχει αναλάβει να εξετάσει το δείγμα αίματος του θύματος για να διαπιστωθεί εάν ο θάνατός του οφειλόταν στον Έμπολα.

Την Τρίτη, ανακοινώνοντας την ύπαρξη του ύποπτου κρούσματος, το Ριάντ υπενθύμισε ότι από τον Απρίλιο έχει σταματήσει να χορηγεί βίζες σε υπηκόους της Σιέρα Λεόνε, της Λιβερίας και της Γουινέας, των τριών χωρών της Δυτικής Αφρικής που πλήττονται από την επιδημία.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, έχουν καταγραφεί 1.603 κρούσματα Έμπολα και 887 θάνατοι σε τέσσερις αφρικανικές χώρες από τις αρχές του έτους.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.