Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Ιατρικό θαύμα στο ΠΑΓΝΗ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τα δάκρυα συγκίνησης και ανακούφισης ενός Βρετανού που έβλεπε το γιο του να επανακτά τις κινήσεις του μετά το σοβαρό ατύχημα που υπέστη, αντήχησε στο θάλαμο της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του ΠΑΓΝΗ και αποτύπωσε την ικανοποίηση το ίδιου και της οικογένειας του, μετά την πολύωρη, επιτυχημένη, προσπάθεια αποκατάστασης του προβλήματος του νεαρού από τους γιατρούς της Ορθοπεδικής κλινικής του Νοσοκομείου.

Ο 19χρονος Βρετανός που έκανε διακοπές στα Μάλια μεταφέρθηκε το βράδυ της περασμένης Κυριακής στο νοσοκομείο με σοβαρότατα τραύματα στη σπονδυλική του στήλη, που προκλήθηκε από πτώση σε πισίνα, μετά από κατανάλωση αλκοόλ.

Τα πρώτα σημάδια ήταν αποθαρρυντικά αφού ο νεαρός εμφάνιζε ολική παράλυση στα χέρια και τα πόδια. Η κινητοποίηση ωστόσο όλων των ανθρώπων του νοσοκομείου ήταν άμεση, από τους εφημερεύοντες γιατρούς ως τους νοσηλευτές και το υπόλοιπο ιατρικό προσωπικό και ο 19χρονος οδηγήθηκε στο χειρουργείο, όπου χάρη στην προσπάθεια των χειρουργών, με επικεφαλής το διευθυντή της κλινικής Γιώργο Κοντάκη, έκαναν τα αδύνατα... δυνατά.

Παρότι οι ελπίδες αποκατάστασης ήταν ελάχιστες, ένα 24ωρο μετά, ο νεαρός άρχισε να κουνάει τα άκρα του και ο πατέρας του που ήλθε εσπευσμένα από την Αγγλία, δεν είχε τρόπο να ευχαριστήσει τους γιατρούς, καθώς μετά από αυτή την προσπάθεια τους μπορεί βάσιμα πλέον να ελπίζει πως θα ξαναδεί το παιδί του και πάλι όρθιο.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.