Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Χανιά: Κατάληψη στο νοσοκομείο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σε συμβολική κατάληψη των γραφείων της διοίκησης του νοσοκομείου Χανίων προχώρησαν σήμερα εργαζόμενοι στο νοσηλευτικό ίδρυμα, στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας που έχουν προκηρύξει τα σωματεία τους διαμαρτυρόμενοι για τον τρόπο που προωθείται η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων και στον χώρο της υγείας. Αρχικά, οι εργαζόμενοι είχαν συγκεντρωθεί στην είσοδο του νοσοκομείου, ενημερώνοντας τους πολίτες για την κινητοποίηση.

Σε κοινή ανακοίνωση των σωματείων εργαζομένων στο νοσοκομείο, εκφράζεται η αντίθεσή τους στην επιχειρούμενη αξιολόγηση, ενώ ζητείται η κάλυψη των κενών που υπάρχουν σε οργανικές θέσεις όλων των ειδικοτήτων, καθώς και η άμεση καταβολή των υπερωριακών αμοιβών των εργαζομένων.

Στο μεταξύ, αναφορά για τα κενά που υπάρχουν στο χώρο της υγείας στα Χανιά, κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης και Ανδρέας Ξανθός προς τον υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη, με την οποία θέτουν έξι ερωτήματα.

Ειδικότερα, ρωτούν αν και πότε θα τοποθετηθεί μόνιμος γιατρός στη νήσο Γαύδο, αν θα υπάρξει μόνιμη ιατρική κάλυψη τόσο για τον Εθνικό Δρυμό του Φαραγγιού της Σαμαριάς, όσο και στο αεροδρόμιο Χανίων, αν σκοπεύει ο υπουργός να πραγματοποιήσει τους διορισμούς που εκκρεμούν στο νοσοκομείο Χανίων, αν προτίθεται να προκηρύξει επιπλέον θέσεις για κάποιες από τις 230 οργανικές θέσεις του νοσοκομείου Χανίων που παραμένουν κενές και αν σκοπεύει ο κ. Βορίδης να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια για να ενισχύσει τα περιφερειακά ιατρεία του νομού Χανίων ή το ΠΕΔΥ Χανίων.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.