Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Διεθνές Βραβείο Ειρήνης σε ελληνοκύπριο πανεπιστημιακό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο δρ Μιχάλης Μιχαήλ διακρίθηκε ανάμεσα σε 1.179 άτομα.

Το Διεθνές Βραβείο Ειρήνης του 2014 του Ιδρύματος Δημοσιογράφων και Συγγραφέων που εδρεύει στην Κωνσταντινούπολη απονεμήθηκε φέτος στον ομογενή πανεπιστημιακό του πανεπιστημίου Λα Τρομπ της Μελβούρνης, δρ Μιχάλη Μιχαήλ.


Διεθνές Βραβείο Ειρήνης σε ελληνοκύπριο πανεπιστημιακό

Ο δρ Μιχαήλ βραβεύτηκε για το έργο του ως επικεφαλής του Κέντρου Διαλόγου του πανεπιστημίου του, που προωθεί έναν ανεπίσημο, ουσιαστικό διάλογο μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων με την συμμετοχή και Ελλήνων και Τούρκων ακαδημαϊκών, διανοούμενων και δημοσιογράφων.

Ο δρ. Μιχαήλ επιλέχθηκε να βραβευτεί ανάμεσα σε 1179 υποψηφιότητες. Η απονομή του βραβείου του έγινε από την υπουργό Παίδων, Ισότητας των Φύλων και Κοινοτικής Ανάπτυξης της Τανζανίας, Σοφία Ματάγιο.

Το βραβείο συνοδεύεται και από ένα χρηματικό ποσόν 50.000 δολαρίων ΗΠΑ.

«Για μας έχει σημασία ότι αναγνωρίζεται η προσπάθεια μας να γκρεμίσουμε τις προκαταλήψεις, να λιώσουμε τους πάγους και να προωθήσουμε από την βάση την επανένωση της Κύπρου. Η προσπάθεια αυτή συναντά αντιδράσεις και προκαταλήψεις από τους πολιτικούς αλλά και παράγοντες και των δυο πλευρών αλλά εμείς επιμένουμε. Εξάλλου κι εγώ Ελληνοκύπριος πρόσφυγα από την Κυρήνεια είμαι» δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δρ. Μιχαήλ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.