Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Τι λέει το ΥΠΑΝ για ανοιχτά καταστήματα όλες τις Κυριακές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Θα εφαρμοστεί ο νόμος» δήλωσε σήμερα κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με την πιλοτική λειτουργία των καταστημάτων, όλες τις Κυριακές του χρόνου, σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας.

Όπως έχει γίνει γνωστό, η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης προτίθεται να προχωρήσει σε διάλογο με τους εμπλεκόμενους για την εφαρμογή του νόμου σχετικά με τις συγκεκριμένες περιοχές όπου θα εφαρμοστεί η πιλοτική λειτουργία των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου.

Υπενθυμίζεται ότι σε ανακοίνωση της ΕΣΕΕ αναφέρεται πως σε συνάντηση του προέδρου της Β. Κορκίδη με τον νέο υφυπουργό, ο κ. Γιακουμάτος διαβεβαίωσε την ΕΣΕΕ ότι οι τρεις περιοχές όπου θα παραμένουν ανοικτά τα καταστήματα όλες τις Κυριακές του χρόνου θα είναι αμιγώς τουριστικές και νησιωτικές. Σύμφωνα με πληροφορίες η νέα ηγεσία εξετάζει αυτήν τη λύση, δεδομένου ότι στο Μνημόνιο δεν υπάρχει δέσμευση για συγκεκριμένες περιοχές.

Σε σημερινές δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης, σημείωσε ότι ο Νόμος 4254 αναφέρεται σε τρεις περιοχές και όχι σε τρεις περιφέρειες και επτά περιοχές. Σύμφωνα με τον ίδιο «το θέμα των Κυριακών δεν έκλεισε ποτέ».

Για να συμπληρώσει ότι η πρόταση για τρεις περιφέρειες και επτά περιοχές είναι του υπουργείου Ανάπτυξης και όχι του ΔΝΤ. Πάντως το θέμα των Κυριακών αλλά και άλλα θέματα του εμπορικού κόσμου, όπως η 24ωρη λειτουργία κάποιων εμπορικών αλυσίδων, θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια επίσκεψης του νέου υπουργού Ανάπτυξης κ. Δένδια στα γραφεία της ΕΣΕΕ στις 2 Ιουλίου.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.