Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Αλλαγές στις ακυρώσεις εισιτηρίων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αλλαγές στις ρυθμίσεις που αφορούν την επιστροφή του αντιτίμου του εισιτηρίου σε περιπτώσεις ακύρωσης ή αναβολής του ταξιδιού, υιοθετεί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, προς όφελος των επιβατών της.

Συγκεκριμένα, στην περίπτωση που ο επιβάτης δεν πραγματοποιήσει το ταξίδι του, με δική του υπαιτιότητα και ζητά ακύρωση του εισιτηρίου του, το οποίο έχει εκδοθεί από φυσικό σημείο πώλησης εισιτηρίων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, θα ισχύουν τα εξής:

- Ακύρωση ταξιδίου από 0 έως 2 ώρες πριν την αναχώρηση της αμαξοστοιχίας θα επιστρέφεται με τη μορφή εκπτωτικού κουπονιού και για επόμενο ταξίδι το 80% του τίτλου μεταφοράς. Πριν τη ρύθμιση, δεν επιστρεφόταν κανένα ποσό, από 0 έως 24 ώρες.
- Ακύρωση ταξιδίου από 2 έως 48 ώρες πριν την αναχώρηση της αμαξοστοιχίας θα επιστρέφεται με τη μορφή εκπτωτικού κουπονιού για επόμενο ταξίδι το 90% του τίτλου μεταφοράς. Πριν τη ρύθμιση δεν επιστρεφόταν από 24 ώρες έως 48 ώρες το 50%.
-Ακύρωση ταξιδίου από 48 ώρες και άνω πριν την αναχώρηση της αμαξοστοιχίας θα επιστρέφεται το πλήρες (100%) αντίτιμο του τίτλου μεταφοράς του, υπό τη μορφή κουπονιού. Ίδιο όπως και πριν τη ρύθμιση.
-Μετά την αναχώρηση της αμαξοστοιχίας το αντίτιμο του εισιτηρίου δεν θα επιστρέφεται.
-Σε ό,τι αφορά τα εισιτήρια που εκδίδονται μέσω της ιστοσελίδας της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (web-ticketing), ισχύουν κατ΄ αναλογία τα παραπάνω με την εξαίρεση ότι η ακύρωση του εισιτηρίου μπορεί να γίνει μέχρι 24 ώρες πριν την αναχώρηση της αμαξοστοιχίας.

Το «κουπόνι ταξιδίου» εκδίδεται μόνο από τα σημεία πώλησης εισιτηρίων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Ισχύει για 1 (έναν) μήνα από φυσικό σημείο ή 6 μήνες για εισιτήριο, που εκδόθηκε από το διαδίκτυο.

Οι παραπάνω ρυθμίσεις δεν ισχύουν για τα ειδικά εκπτωτικά διαδικτυακά εισιτήρια αξίας 9 ευρώ, 19 ευρώ και τα εισιτήρια των κατόχων της Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων (αξίας 12 ευρώ).


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.