Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Έγινε εκατομμυριούχος παίζοντας... βιντεοπαιχνίδια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ένας 24χρονος Σουηδός κερδίζει 3 εκατ. ευρώ το χρόνο - Δείτε το βίντεο.

Μόνο σούπερ σταρ δε μπορεί να χαρακτηριστεί ο 24χρονος Σουηδός Φέλιξ Κιέλμπεργκ. Κι όμως, ο χαμηλών τόνων νεαρός έχει γίνει εκατομμυριούχος, καθώς καταφέρνει να κερδίζει 3 εκατ. ευρώ ετησίως παίζοντας βιντεοπαιχνίδια!

Ο ίδιος αποφεύγει τα φώτα της δημοσιότητας, καθώς δε νιώθει άνετα με την προβολή, παρά το γεγονός ότι έχει γίνει ένας από τους μεγαλύτερους σταρ του youtube και έχει χτίσει μια βάση 27 εκατομμυρίων συνδρομητών, όπως αναφέρει η Wall Street Journal. Ο χαρακτήρας στον οποίο «μεταμφιέζεται» -όταν κάθεται μπροστά από τη web camera για να παίξει- ονομάζεται PweDiePie. Ο αρχικός του λογαριασμός στο YouTube είχε το όνομα PewDie («πιου» για τον ήχο που κάνει ένα όπλο λέιζερ και «die» για το θάνατο). Ομως, έχασε το password για το λογαριασμό αυτό και αναγκάστηκε να δημιουργήσει ένα νέο: Σε αυτόν, πρόσθεσε το «Pie» (πίτα).

Η συνταγή του είναι επιτυχημένη και τα κέρδη του πολλά. Ουσιαστικά ο 24χρονος παίζει διάφορα ηλεκτρονικά παιχνίδια και μετά τα ανεβάζει στο youtube επιτρέποντας στο κοινό του, που είναι κυρίως έφηβοι, να πουν την άποψή τους. Στην διάρκεια του βίντεο, οι θεατές βλέπουν την ιδιόρρυθμη συμπεριφορά του με γκριμάτσες, κραυγές, τραγούδια και άσεμνες φιγούρες. Οι έφηβοι έχουν… παθιαστεί με τον χαρακτήρα που έχει δημιουργήσει και πλέον έχει γίνει ένα τεράστιο brand name με καθαρά έσοδα κοντά στα 3 εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο.

Φέτος, ο Σουηδός πόσταρε ένα βίντεο με τον τίτλο «Flappy Bird – Μην παίζετε αυτό το παιχνίδι». Πολύ σύντομα, εκατομμύρια χρηστών είχαν κάνει downloaded το παιχνίδι, το οποίο από το άγνωστο δημιούργημα ενός Βιετναμέζου έγινε ένα από τα μεγαλύτερα hits παγκοσμίως.

Ο ίδιος, πάντως τονίζει πως το να έχει τέτοια επιρροή είναι ενδιαφέρον, αλλά και συνάμα τρομακτικό.






Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.