Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Σέρλοκ Χολμς, ένας φανταστικός ήρωας-σύμβολο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο πιο διάσημος Λονδρέζος… που δεν έζησε ποτέ!

«Ο αέρας του Λονδίνου είναι ο πιο γλυκός για την παρουσία μου» είχε πει κάποτε ο Σέρλοκ Χολμς… ο οποίος ωστόσο δεν έζησε ποτέ, παρά μόνο στη φαντασία χιλιάδων αναγνωστών.

Όπως αναφέρει το BBC, το μουσείο του Λονδίνου σχεδιάζει την παρουσίαση μιας νέας έκθεσης, γύρω από το θρυλικό ντετέκτιβ, χαρακτηρίζοντας το φανταστικό χαρακτήρα που δημιούργησε ο Σερ Άρθουρ Κόναν Ντόιλ ως ένα από τα πιο χαρακτηριστικά «σύμβολα» της βρετανικής πρωτεύουσας.

Μάλιστα, θα πρόκειται για την πρώτη φορά –μετά το Φεστιβάλ Βρετανίας του 1951- που θα διοργανωθεί μια μεγάλη έκθεση για τον πασίγνωστο ντετέκτιβ Σέρλοκ Χολμς.

Στην έκθεση θα περιλαμβάνονται και αντικείμενα, που οι ειδικοί ελπίζουν ότι θα φωτίσουν την προέλευση του χαρακτήρα και θα ρίξουν λίγο φως στο βικτοριανό Λονδίνο.



Όπως ανέφερε στο βρετανικό δίκτυο ο επιμελητής της έκθεσης Alex Werner, ο Σέρλοκ Χολμς θα αποτελέσει το πρίσμα, υπό το οποίο θα ειδωθεί η πόλη στην εποχή του, ενώ με μια πιο προσεκτική προσέγγιση του αναλυτικού μυαλού του, θα παρουσιαστεί η πρόοδος της εγκληματολογικής επιστήμης εκείνο τον καιρό καθώς επίσης και ο συνδυασμός μιας μποέμικης φυσιογνωμίας με αυτή του κλασικού «άγγλου ευγενή» της βικτοριανής Αγγλίας.



Η ιδέα για τη δημιουργία της έκθεσης προέκυψε μετά την επιτυχία που σημείωσαν οι προηγούμενες, που φιλοξενήθηκαν στο μουσείο, για τον Τζακ τον Αντεροβγάλτη και τον Κάρολο Ντίκενς, ωστόσο θα είναι η πρώτη φορά που θα προσπαθήσουν να κάνουν κάτι παρόμοιο για ένα… φανταστικό χαρακτήρα!

Στην έκθεση θα συμπεριληφθεί, φυσικά, και η «παρουσία» του χαρακτήρα του Σέρλοκ Χολμς στη μεγάλη και τη μικρή οθόνη, όπως για παράδειγμα τα ρούχα που φόρεσε ο Benedict Cumberbatch στην τηλεοπτική μεταφορά του ήρωα στα κανάλια του BBC.



«Ο Σέρλοκ Χολμς αποτελεί σύμβολο για το Λονδίνο. Βοήθησε να γίνει το Λονδίνο αυτό που είναι σήμερα. Είναι ο πιο διάσημος Λονδρέζος που δεν έζησε ποτέ!» κατέληξε ο Alex Werner.

Η έκθεση αναμένεται να ανοίξει τις πύλες της στο κοινό στις 17 του ερχόμενου Οκτώβρη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.