Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Βρετανός συγγραφέας: Τα μάρμαρα δεν ανήκουν σε εμάς

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Για πολλά χρόνια ήμουν αντίθετος με τις διακοπές και την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα. Έκανα λάθος και για τα δύο». Με αυτά τα λόγια ξεκινάει το άρθρο του για την εμπειρία του από την Ελλάδα ο Βρετανός συγγραφέας Χάουαρντ Τζέικομπσον σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Independent.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο διάσημος συγγραφέας, στο παρελθόν ήταν κατηγορηματικά αντίθετος στην επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα. Η άποψη του ομώς αυτή άλλαξε όταν επισκέφθηκε για πρώτη χωρά την χώρα μας

«Όταν βρίσκεσαι στο εκπληκτικό Μουσείο της Ακρόπολης και παίρνεις το δείπνο σου σε ένα εστιατόριο με θέα τον ίδιο τον Παρθενώνα όλα αλλάζουν. Ξαφνικά συνειδητοποιώ το κενό. Την απουσία των μαρμάρων. Ξαφνικά καταλαβαίνεις πως τα μάρμαρα δεν ανήκουν σε εμάς. Μια τρελή παρόρμηση με καταλαμβάνει. Θέλω να φωνάξω στους Έλληνες πως θα τους φέρω εγώ προσωπικά πίσω τα μάρμαρα. Κοιτάζω το απαλό καστανό χρώμα των ματιών τους, όπως θα έκανε ο Λόρδος Μπάιρον πριν από χρόνια και με κυριεύει μια έκσταση συντροφικότητας. Όχι μόνο θα φέρω πίσω τα μάρμαρα αλλά θα γκρεμίσω ακόμα και τον Καθεδρικό του Αγίου Παύλου».

Δείτε το βίντεο του Alpha




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.