Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Ο φακός-αναπτήρας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Παράγει φως 20.000 πιο δυνατό από ένα κοινό λαμπτήρα.

Οι φακοί είναι χρήσιμα εργαλεία και πρέπει να υπάρχουν τόσο μέσα σε ένα σπίτι, για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, όπως για παράδειγμα σε περίπτωση διακοπής του ηλεκτρικού, όσο και σε εξωτερικές δραστηριότητες, όπως π.χ. όταν κάποιος πηγαίνει για κάμπινγκ.

Πέρα όμως από τους κοινούς φακούς που κυκλοφορούν στο εμπόριο, υπάρχει ένας που λειτουργεί και ως… αναπτήρας!

Ο φακός Flashtorch παράγει τόσο δυνατό φως που μπορεί να… ψήσει μέχρι και ένα αυγό ή να ανάψει μια μικρή φωτιά, αναφέρει δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail.

Είναι αρκετά ανθεκτικός και έχει κατασκευαστεί από ανοδιωμένο αλουμίνιο που χρησιμοποιείται στο στρατό, ενώ οι δημιουργοί του ισχυρίζονται ότι μπορεί να «επιβιώσει» και στα πιο σκληρά περιβάλλοντα.

Κατασκευάστηκε από την εταιρεία Wicked Lasers στη Σαγκάη και παράγει λευκό φως 4.100 lumens, που είναι αρκετό για να λιώσει ένα πλαστικό ποτήρι και να βάλει φωτιά σε ένα πιατάκι πολυστυρενίου.



Μπορεί φυσικά να χρησιμοποιηθεί για να φωτίσει μεγάλες εκτάσεις και ο χρήστης μπορεί να επιλέξει αν θέλει το φως να διαχέεται σε μεγάλη περιοχή ή να συγκεντρώνει τη δέσμη φωτός σε μια συγκεκριμένη περιοχή.

Η μπαταρία μπορεί να προσφέρει από 10 μέχρι 40 λεπτά συνεχούς φωτός, ανάλογα με τη ρύθμιση της ισχύος, ενώ η λάμπα αλογόνου έχει διάρκεια ζωής 2.000 ώρες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.