Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Σταφύλια για γερά μάτια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Βάλτε τα στο τραπέζι σας για να προστατεύσετε τον αμφιβληστροειδή σας.

Σε λίγο καιρό θα είναι η εποχή τους και υπάρχει ένας καλός λόγος να τα βάλουμε στο πιάτο μας: προστατεύουν τον αμφιβληστροειδή μας, δηλαδή το τμήμα του ματιού που περιέχει τους φωτοϋποδοχείς (κύτταρα που αντιδρούν στο φως).

Σύμφωνα με νέα έρευνα, που παρουσιάστηκε στο συνέδριο της αμερικανικής «Ένωσης για την Έρευνα σχετικά με την Όραση και την Οφθαλμολογία» στη Φλόριντα, η τακτική κατανάλωση σταφυλιών μπορεί να συμβάλλει στην καλή υγεία των ματιών μας, προστατεύοντας τον αμφιβληστροειδή από πιθανές αλλοιώσεις. Συγκεκριμένα, μια διατροφή που περιλαμβάνει σταφύλια φαίνεται να δρα προστατευτικά στη δομή και λειτουργία του αμφιβληστροειδούς.

Τη μελέτη πραγματοποίησε ομάδα ερευνητών από το Ινστιτούτο «Bascom Palmer Eye» του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι, η οποία εξέτασε το κατά πόσο μια διατροφή εμπλουτισμένη με σταφύλια, θα μπορούσε να προστατεύσει τους φωτοϋποδοχείς πειραματόζωων από την εκφύλιση του αμφιβληστροειδούς.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι στα ποντίκια, που ακολούθησαν την παραπάνω δίαιτα (αντιστοιχούσε σε 3 μερίδες σταφυλιών την ημέρα για τον άνθρωπο), η λειτουργία του αμφιβληστροειδούς ήταν σημαντικά πιο προστατευμένη και ο αμφιβληστροειδής ήταν παχύτερος. Επίσης, περαιτέρω ανάλυση αποκάλυψε ότι η συγκεκριμένη διατροφή οδήγησε και σε χαμηλότερα επίπεδα φλεγμονωδών πρωτεϊνών και υψηλότερα προστατευτικών πρωτεϊνών στους αμφιβληστροειδείς χιτώνες των ματιών.


Πηγή: http://www.vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.