Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Το ατόπημα του Shaquille O'Neal που κορόιδεψε ΑμεΑ και η γενναία απολογία του

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο «Diesel» κοροϊδεύει άντρα με σπάνια πάθηση και γίνεται ο κακός χαμός στο ίντερνετ.
Την ώρα που η Αμερική παραμένει συγκλονισμένη από το ρατσιστικό παραλήρημα του ιδιοκτήτη των Clippers, Donald Sterling, ο Shaq ρίχνει λάδι στη φωτιά και αναζωπυρώνει τη συζήτηση για το τι συνιστά τελικά ρατσιστική συμπεριφορά.

Το αλλοτινό αστέρι του ΝΒΑ είναι βέβαια πολύ γνωστός καλαμπουρτζής, εδώ όμως το παρατράβηξε το πράγμα.

Κι έτσι ο Shaq ανέβασε ένα selfie στο Instagram στο οποίο κοροϊδεύει τον 23χρονο Jahmel Binion, ο οποίος πάσχει από μια σπάνιας μορφής δυσπλασία που έχει αφήσει το στίγμα της στο πρόσωπό του. Η νόσος στερεί τη δυνατότητα στον οργανισμό του να αναπτύξει δόντια, μαλλιά και ιδρώτα.

Ο Binion ανέφερε σε τοπικά μέσα των ΗΠΑ ότι έχει υπάρξει θύμα τέτοιων συμπεριφορών σε όλη του τη ζωή, δεν περίμενε όμως να τον κοροϊδέψει ανοιχτά μια διασημότητα με χιλιάδες ηλεκτρονικούς φίλους και μεγάλη απήχηση στον κόσμο. «Υποτίθεται ότι είναι παράδειγμα προς μίμηση», σχολίασε ο άντρας, «αν ο Shaq κάνει κάτι τέτοιο, τότε όποιος τον ακολουθεί θα σκεφτεί ότι πρέπει να κάνει κι αυτός το ίδιο».



Όταν λοιπόν ανέβασε o «Diesel» την επίμαχη φωτογραφία στο Instagram, λειτούργησαν αμέσως τα ευαίσθητα αντανακλαστικά του κόσμου και έγινε κακός χαμός στα σχόλια: «Είσαι ντροπή @shaq», του γράφει οπαδός του, με έναν άλλο να παρατηρεί: «Μιλάς κατά του ρατσισμού, για τους ανθρώπους που κοροϊδεύουν ανθρώπους διαφορετικού χρώματος. Κι εσύ όμως κοροϊδεύεις κάποιον για την εξωτερική του εμφάνιση. Δεν είσαι καλύτερος από τον Donald Sterling. Είσαι ντροπή τόσο για τον εαυτό σου όσο και την κοινωνία». «Κοιτάξου στον καθρέφτη Shaq και συνειδητοποίησε τι σκουπίδι είσαι», του γράφει κάποιος άλλος, με τα πικρόχολα σχόλια που τον κατακεραυνώνουν να μη λένε να πάρουν τέλος.

Πώς απάντησε σε όλα αυτά ο «Diesel»; Μα με tweet φυσικά: «Έκανα έναν νέο φίλο σήμερα όταν τηλεφώνησα στον Jahmel Binion για να απολογηθώ. Υπέροχος τύπος». Το έσωσε δηλαδή ο πάλαι ποτέ γίγαντας του ΝΒΑ, ο οποίος επανήλθε με επόμενο tweet: «Είχαν την ευκαιρία να μιλήσω στον Jahmel Binion χθες και να απολογηθώ για το post μου στο Instagram».



Ο άντρας από το Ντιτρόιτ με τη σοβαρή δυσπλασία δήλωσε για τη συγγνώμη του Shaq: «Ο Shaq επικοινώνησε μαζί μου και απολογήθηκε για τις πράξεις του. Καταλαβαίνει πλέον ότι οι πράξεις του ήταν λάθος και ότι έβλαψε όχι μόνο εμένα, αλλά και όλη μου την οικογένεια».

Σε έναν online κόσμο λοιπόν που κατακλύζεται καθημερινά από τέτοια φαινόμενα, κάποιες φορές τείνουμε να ξεχνάμε ότι πολλά από τα πρόσωπα που βλέπουμε στις χιουμοριστικές φωτογραφίες και τα meme είναι υπαρκτά. Ο Shaq έμαθε το μάθημά του...




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.