Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Διαγωνισμός μεταφραστών Ελληνικών στην ΕΕ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Υποβολή αιτήσεων από τις 3/7 έως και 5/8.

Στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Επιλογής Προσωπικού (EPSO) ανακοινώθηκε ο επερχόμενος διαγωνισμός για την πρόσληψη μεταφραστών ελληνικής γλώσσας στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα.

Η υποβολή υποψηφιοτήτων θα ξεκινήσει ηλεκτρονικά στις 3 Ιουλίου 2014. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει στις 5 Αυγούστου 2014, ώρα 12.00 (ώρα Βρυξελλών)

Οι υποψήφιοι πρέπει, κατ' αρχήν, να είναι υπήκοοι της ΕΕ, να γνωρίζουν άριστα τη μητρική γλώσσα και να έχουν πολύ καλή γνώση δύο ακόμη επίσημων γλωσσών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η μία εκ των οποίων να είναι Αγγλικά, Γαλλικά ή Γερμανικά.

Οι γλωσσικές γνώσεις πιστοποιούνται με γλωσσική εξέταση. Η προκήρυξη απευθύνεται σε πτυχιούχους, όχι αποκλειστικά γλωσσικού κλάδου (βλ. και σχετικό άρθρο με τίτλο «Η ευρωπαϊκή μετάφραση χρειάζεται πολλές επιστημονικές και τεχνικές ειδικότητες».

Ενόψει του διαγωνισμού, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να ενημερώσουν στη διεύθυνση DGT-ATHENS@ec.europa.eu αν ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν σε παρουσίαση για το επάγγελμα του μεταφραστή στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα.

Εφόσον υπάρξει ικανός αριθμός συμμετεχόντων, το Γραφείο Αθηνών της Γενικής Διεύθυνσης Μετάφρασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα προγραμματίσει σχετική παρουσίαση τον Ιούνιο 2014.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.