Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Μόλις 70 ασθενοφόρα για 5.000.000 κατοίκους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Με μόλις 70 ασθενοφόρα που έχουν «γράψει» εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα στους δρόμους της Αττικής και «βγάζουν» συχνά μηχανικές βλάβες προσπαθεί το ΕΚΑΒ να καλύψει τις ανάγκες των περίπου 5.000.000 κατοίκων του λεκανοπεδίου.

Όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ, τις «δύσκολες» ημέρες, που τα περιστατικά είναι πολλά, ο χρόνος αναμονής για ένα ασθενοφόρο μπορεί να φτάσει ακόμη και τις... τρεις ώρες, ενώ σε περίπτωση ασθενών που παίρνουν εξιτήριο αλλά κρίνεται σκόπιμο από τους γιατρούς να επιστρέψουν στο σπίτι τους με ασθενοφόρο η αναμονή μπορεί να ξεπεράσει τις έξι ώρες.

«Εβδομήντα ασθενοφόρα πρωί και απόγευμα για 5.000.000-6.000.000 κατοίκους είναι λίγα. Είναι επόμενο να υπάρχουν αναμονές, κυρίως για την επιστροφή των ασθενών στο σπίτι τους. Σε περιστατικά που κρίνονται ως μη επείγοντα, το ασθενοφόρο μπορεί να καθυστερήσει δύο ή τρεις ώρες. Εξαρτάται από την ημέρα, την ώρα και την κίνηση. Ορισμένες φορές, όμως, ακόμα και τα μη επείγοντα περιστατικά αν δεν αντιμετωπιστούν εγκαίρως» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του ΕΚΑΒ Αττικής, Γιάννης Χούσος. Σύμφωνα με τον ίδιο, η κατάσταση έχει γίνει πιο δύσκολη το τελευταίο διάστημα, εξαιτίας της διαθεσιμότητας των οδηγών ασθενοφόρων των νοσοκομείων.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.