Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Νεκρός αθλητής του «παραπέντε» στην Κρήτη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι ειδικοί προειδοποιούν για τους κινδύνους από το αλεξίπτωτο πλαγιάς.

Άφωνη παραμένει η τοπική κοινωνία της Κρήτης από την τραγωδία που γράφτηκε χτες στον ορεινό όγκο των Αστερούσιων όπου στο χωριό Κρότος εντοπίστηκε νεκρός ο γερμανός αθλητής του «παραπέντε».

Ο άτυχος αθλητής εντοπίστηκε νεκρός χτες το απόγευμα κοντά στο χωριό Κρότος από ομάδα της ΕΜΑΚ που πραγματοποιούσε έρευνα για τον εντοπισμό του. Τις αρχές είχε ειδοποιήσει νωρίτερα για την εξαφάνιση του η σύζυγος του άτυχου άνδρα.

Το δυστύχημα ωστόσο αυτό δεν είναι το πρώτο που σημειώνεται στην Κρήτη, καθώς είχε προηγηθεί τον Ιούνιο του 2010 το τραγικό δυστύχημα με θύμα τον 28χρονο αεραθλητή Γιώργο Παπουτσάκη από το Ρέθυμνο. Ο ίδιος και μια παρέα φίλων του, που μοιράζονταν το ίδιο πάθος για το παραπέντε, είχαν βρεθεί στις πλαγιές του οροπεδίου της Κράπης στα Σφακιά προκειμένου να πετάξουν και να προσγειωθούν σε μία από τις πεδινές πλευρές του. Η πτήση όμως δεν πήγε καθόλου καλά για τον Παπουτσάκη, ο οποίος, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και τις επικρατούσες εκείνη την ώρα συνθήκες, βρέθηκε μέσα σε μια δίνη αέρα η οποία δυσχέρανε πλήρως τον χειρισμό του αλεξιπτώτου και τον κατηύθυνε με ορμή σε μια από τις πλαγιές των σφακιανών Μαδάρων, όπου βρήκε τραγικό θάνατο επάνω στους βράχους, σύμφωνα με το cretalive.

Κίνδυνος το «παραπέντε» τα μεσημέρια του καλοκαιριού

Σύμφωνα με ειδικούς και εκπαιδευτές του αποκαλούμενου «παραπέντε», δηλαδή του αλεξίπτωτου πλαγιάς, οι μεσημεριανές ώρες του καλοκαιριού αντενδείκνυνται πλήρως, καθώς αποτελούν την πλέον ασταθή από άποψη ρευμάτων και καιρικών συνθηκών χρονική περίοδο.

Η υψηλή θερμοκρασία αυξάνει τον κίνδυνο απότομων, ανοδικών ρευμάτων αέρα, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν διαδοχικά κύματα στροβίλων ικανά να εκτρέψουν από την πορεία του ακόμη και τον πιο έμπειρο αεραθλητή. Οι αναταράξεις και οι απότομες αλλαγές προς τα επάνω μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε δυστυχήματα, καθώς στην πραγματικότητα ο αεραθλητής και το αλεξίπτωτό του είναι έρμαιο των ρευμάτων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.