Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Πουλούσε πανεπιστημιακές εργασίες μέσω Facebook

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συνελήφθη o 47χρονος διαχειριστής της σελίδας.

Την εκπόνηση και επιμέλεια πανεπιστημιακών εργασιών έναντι αμοιβής αναλάμβαναν οι διαχειριστές σελίδας στο Facebook, όπως προέκυψε από έρευνα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σύμφωνα με το προφίλ, οι διαχειριστές είχαν δημιουργήσει ιστοσελίδα, όπου πραγματοποιείτο η συγγραφή πανεπιστημιακών εργασιών, κατά τη διάρκεια των εξαμήνων, καθώς και πτυχιακών και μεταπτυχιακών διπλωματικών εργασιών για διάφορους τίτλους σπουδών.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκε παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Όπως ανακοινώθηκε, από την ψηφιακή ανάλυση που πραγματοποίησε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προέκυψε ότι διαχειριστής ήταν ο 47χρονος ημεδαπός, ενώ σε έρευνα που έγινε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • δύο (2) βιβλιάρια καταθέσεων και τρεις (3) σελίδες με κινήσεις τραπεζικού λογαριασμού, με στοιχεία του 47χρονου,
  • εσωτερικός σκληρός δίσκος,
  • ντοσιέ με χειρόγραφες σημειώσεις και εκτυπώσεις.

Επιπλέον, κατά την επιτόπια έρευνα στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του, βρέθηκαν αποθηκευμένα λογιστικά φύλλα (excel), από τα οποία προέκυψε ότι συνεργαζόταν τουλάχιστον με 108 άτομα, τους οποίους χρησιμοποιούσε ως συντάκτες των εργασιών.

Επιπρόσθετα, διαπιστώθηκε ότι είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την εκπόνηση πανεπιστημιακών, πτυχιακών και μεταπτυχιακών διπλωματικών εργασιών, τις οποίες και παρέλαβαν, 200 άτομα, ενώ το κέρδος και το «πελατολόγιο» θα προκύψει από την περαιτέρω ανάλυση των ψηφιακών πειστηρίων.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.

Το προανακριτικό υλικό στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και ο ονομαστικός κατάλογος των φοιτητών, που αγόρασαν τη διπλωματική εργασία τους, αλλά και των συντακτών των εν λόγω εργασιών, θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.