Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Στον Τειρεσία για τα απλήρωτα κοινόχρηστα - Έως και... κατάσχεση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ως και στην κατάσχεση του ακινήτου μπορεί να φτάσει η δικαστική διεκδίκηση των κοινοχρήστων σε πολυκατοικίες που δεν πληρώνονται από ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές.

Αυτό αναφέρουν νομικοί κύκλοι, που τονίζουν ότι το φαινόμενο της αδυναμίας πληρωμής των κοινοχρήστων από ολοένα και περισσότερους ενοίκους πολυκατοικιών βαίνει αυξανόμενο.

Σε κάθε περίπτωση, όπως επισημαίνει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Δημοκρατία, ο αριθμός των ενοίκων που καθυστερεί να πληρώσει ξεπερνά το 50% του συνόλου, αναφέρουν γραφεία που διαχειρίζονται τα κοινόχρηστα των πολυκατοικιών.

Όταν κάποιος μισθωτής ή εκμισθωτής δεν πληρώνει τα κοινόχρηστα της πολυκατοικίας, τότε οι συνέπειες μπορεί να είναι εξαιρετικά δυσμενείς, οι οποίες ξεκινούν από την εγγραφή στη λίστα των κακοπληρωτών που χρησιμοποιούν οι τράπεζες και φθάνουν ως την κατάσχεση ακινήτου.

Η διαδικασία έχει, ως εξής: Σε περίπτωση που κάποιος χρωστάει κοινόχρηστα, τότε ο διαχειριστής συγκαλεί γενική συνέλευση της πολυκατοικίας, με κύριο θέμα τη δικαστική είσπραξη των κοινοχρήστων. Ο διαχειριστής, αφού η συνέλευση πάρει την απόφαση (στην οποία ορίζεται και το όνομα του δικηγόρου που θα αναλάβει την υπόθεση), δίνει εντολή στο δικηγόρο να ξεκινήσει τη διαδικασία.

Ο φάκελος περιλαμβάνει όλα τα ειδοποιητήρια με τις αντίστοιχες μηνιαίες αποδείξεις, ώστε ο δικηγόρος πρώτα να στείλει εξώδικο και να ενημερώσει τον οφειλέτη. Εάν ο οφειλέτης δεν ανταποκριθεί, τότε ο δικηγόρος προβαίνει στην έκδοση διαταγής πληρωμής. Εάν βγει διαταγή πληρωμής, το όνομα του οφειλέτη φιγουράρει στη λίστα του Τειρεσία.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.