Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Μικροσκοπικό μωρό, τεράστια δύναμη!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τα κατάφερε χέρι-χέρι με τη μαμά της - Δείτε τις φωτογραφίες.

Η μικρή Emily Cressey γεννήθηκε πρόωρα, νωρίτερα κατά 16 ολόκληρες εβδομάδες. Είναι ένα από τα νεότερα βρέφη που έχουν γεννηθεί και επιβιώσει στη Σκωτία, καθώς ήρθε στον κόσμο στην 24η εβδομάδα της κύησης, το νόμιμο όριο για άμβλωση.

Με βάρος που μόλις ξεπερνούσε το μισό κιλό, η μικροσκοπική Emily έδωσε σκληρή μάχη για να κρατηθεί στη ζωή και μέχρι στιγμής τα έχει καταφέρει περίφημα.

Χθες η μικρούλα έκλεισε τη 10η εβδομάδα της στη ζωή, διαψεύδοντας όλα τα προγνωστικά των γιατρών και χαρίζοντας ευτυχία και αισιοδοξία στην οικογένειά της.

Για πρώτη φορά το «μικρό θαύμα», όπως την αποκαλούν, ήπιο το γάλα της με μπιμπερό, μια στιγμή που η μαμά της προσευχόταν να έρθει αλλά και φοβόταν μήπως δεν φτάσει ποτέ.

«Ήταν η πιο όμορφη στιγμή, οι περισσότερες μαμάδες την έχουν δεδομένη, πολλές κουράζονται κάποια στιγμή, εγώ όμως όχι», λέει η 34χρονη στη Daily Mail.

«Το να τη βλέπω να τρώει με το μπιμπερό ήταν υπέροχο, είμαι τόσο ευγνώμων για τη στιγμή αυτή, είναι τόσο πολύτιμη η ώρα αυτή, όταν έχεις δώσει τέτοια μάχη για να κρατηθεί το μωρό σου στη ζωή», τονίζει.

Η Emily έδωσε μια σκληρή μάχη, αρχικά σε αναπνευστήρα, στη συνέχεια με διάχυτο αέρα, ούτως ώστε να βοηθηθούν οι πνεύμονές της να αναπτυχθούν ώστε να λειτουργήσουν μόνοι τους.

Ζυγίζει πλέον σχεδόν 1.800 γραμμάρια και παίρνει συνεχώς βάρος.

Στο σπίτι της η υπόλοιπη οικογένειά της, ο μπαμπάς της Alan Coultas και τα αδέλφια της Caitlin, Millie και Brooke, γιόρταζαν κάθε εβδομάδα της μικρής τους αδελφής με τούρτα και κεράκια!

«Ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός, βλέπω τα δέκα κεράκια της Emily και νιώθω πόσο ευλογημένοι είμαστε», δηλώνει ο μπαμπάς της. «Την κρατάω στην αγκαλιά μου και ξαφνιάζομαι με το πόσο δρόμο διανύσαμε. Ξαφνιάζομαι και επειδή συνειδητοποιώ πόση δύναμη έχω μέσα μου, χωρίς να το γνωρίζω. Παρότι η Emily είναι ακόμα πολύ μικρή, είναι εδώ, είναι δυνατή, είναι αποφασισμένη, είναι μαχήτρια. Τι άλλο θα μπορούσα να ζητήσω; Τίποτα…».

Δείτε τις φωτογραφίες













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.