Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Επιταχύνονται οι πληρωμές από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Χιλιάδες ιδιοκτήτες περιμένουν χρόνια προκειμένου να αποζημιωθούν.

Πρωτοβουλία για να επιταχυνθεί η αποζημίωση από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ιδιοκτητών ακινήτων οι περιουσίες των οποίων απαλλοτριώθηκαν αναγκαστικά από το Δημόσιο για την κατασκευή έργων και υποδομών.

Οι σχετικές διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος είναι πολύ δυσκίνητες με αποτέλεσμα χιλιάδες ιδιοκτήτες να περιμένουν ακόμη και χρόνια προκειμένου να αποζημιωθούν. Έτσι, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας έχει αναλάβει πρωτοβουλία ώστε να ξεπερασθούν όλα τα γραφειοκρατικά προσκόμματα.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με το νόμο το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων είναι αποδίδει στο δικαιούχο το ποσό που κατατέθηκε από το Δημόσιο για την αναγκαστική απαλλοτρίωση αφού προσκομισθεί σε αυτό τελεσίδικη αναγνωριστική απόφαση.

Κάθε διαφορά σχετική με την απόδοση από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων στο δικαιούχο του ποσού που κατατέθηκε λύεται οριστικά από τα δικαστήρια. Με την καταβολή δε της αποζημίωσης στο δικαιούχο που αναγνωρίστηκε δικαστικώς, το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων απαλλάσσεται από κάθε υποχρέωση και ευθύνη απέναντι σε οποιονδήποτε τρίτο διεκδικητή ή δικαιούχο.

Το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων υποχρεούται να ενημερώνει αμελλητί και σε κάθε περίπτωση εντός 30 ημερών, τον καταθέτη της αποζημίωσης σχετικά με την έκδοση εντάλματος πληρωμής και την είσπραξη αποζημίωσης από αναγκαστική απαλλοτρίωση.

Μετά την παρέλευση δεκαετίας από τη συντέλεση της απαλλοτρίωσης το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων υποχρεούται να επιστρέψει άμεσα στον καταθέτη (Δημόσιο) τα τυχόν αδιάθετα υπόλοιπα του συσταθέντος γραμματίου παρακαταθήκης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.