Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Σε 3ωρη στάση εργασίας αύριο οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Από τις 12:30 έως το τέλος του ωραρίου.

Σε 3ωρη στάση εργασίας από τις 12:30 έως το τέλος του ωραρίου προχωρούν αύριο οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τον τρόπο που αντιμετωπίζεται ο μεγαλύτερος ασφαλιστικός οργανισμός της χώρας, οι ασφαλισμένοι και οι εργαζόμενοι σε αυτό, αλλά και για τη διαθεσιμότητα 27 συναδέλφων τους και την επερχόμενη αξιολόγηση του προσωπικού στον Δημόσιο τομέα με ποσόστωση.

«Είναι γνωστά τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στο ΙΚΑ – ΕΤΑΜ, στους συναλλασσόμενους- ασφαλισμένους, υποψήφιους συνταξιούχους, ανέργους τα τελευταία χρόνια από την πολιτική των τελευταίων κυβερνήσεων. Ο μεγαλύτερος ασφαλιστικός φορέας της χώρας με 7,5 εκατομμύρια ασφαλισμένους, ενώ κατά την τελευταία πενταετία έχει απολέσει λόγω συνταξιοδοτήσεων περίπου το 50% του έμψυχου δυναμικού, υποδέχεται συνεχώς νέα αντικείμενα όπως ΚΕΠΑ, «Βοήθεια στο σπίτι», ΚΕΑΟ, για τα ληξιπρόθεσμα όλων των ασφαλιστικών ταμείων, συμμετέχει είτε ως καθαρή επιλογή, είτε ως «εναλλακτική λύση» σε όλες τις φάσεις της διαθεσιμότητας», τονίζει σε εξώδικη αναφορά της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

«Το ΙΚΑ – ΕΤΑΜ αντιμετωπίζεται από την πολιτική ηγεσία ως αποπαίδι και αναγκαίο κακό, το ίδιο και οι ασφαλισμένοι του αλλά και οι εργαζόμενοι σε αυτό. Απομακρύνθηκαν 180 συνάδελφοι οι οποίοι διέθεταν εργασιακή εμπειρία χρόνων και απασχολούντο σε καίρια και στρατηγικά αντικείμενα των χώρων συναλλαγής όπως οι συντάξεις, το μητρώο, οι παροχές ασθενείας. Χωρίς καμία αξιολόγηση, χωρίς καμία συναίσθηση για τις συνέπειες στη λειτουργία της υπηρεσίας μας, ή για τις συνέπειες στην κοινωνία. Εκ νέου απομακρύνονται οι επόμενοι 90, από τα τμήματα παροχών, με αποτέλεσμα να παραμένουν κλειστά ή να υπολειτουργούν, συσσωρεύοντας τα αιτήματα των ασφαλισμένων, οι οποίοι αναμένουν να επιδοτηθούν, λόγω ασθενείας, ατυχήματος κ.α.

Οι πρώτες 180 διαθεσιμότητες βρίσκονται ήδη στον 7ο μήνα αναμονής για μια προκήρυξη που θα τους θέσει σε κινητικότητα, με άγνωστο ως σήμερα τον αριθμό αυτών που θα ικανοποιηθούν. Φυσικά είναι γνωστό και ομολογούμενο ότι κάποιοι συνάδελφοι μετά από τόσα χρόνια δουλειάς θα βρεθούν στην ανεργία.

Η επερχόμενη αξιολόγηση με την απαράδεκτη ποσόστωση, η οποία αποτελειώνει το ήδη καταρρακωμένο ηθικό αλλά και ψυχολογία των συναδέλφων μας, οι οποίοι κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες, αυτές της συναλλαγής, με τις συνεχείς προστριβές των ταλαιπωρημένων πολιτών, θα αξιολογούνται υποχρεωτικά ως άριστοι, μέτριοι και κακοί», τονίζεται στην ανακοίνωση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.