Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Yπεγράφη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στον ΟΣΕ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η ΣΣΕ περιλαμβάνει σειρά από θεσμικά, επιχειρησιακά θέματα και θέματα με κοινωνική διάσταση.

Υπεγράφη σήμερα, μετά από διαπραγμάτευση, η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ) στον ΟΣΕ. Την ΣΣΕ υπέγραψαν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Παν. Θεοφανόπουλος και εκ μέρους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών(ΠΟΣ) ο πρόεδρος Π. Παρασκευόπουλος, και ο γεν. γραμματέας Π. Πουρλιάγκας.

Από την πλευρά του ΟΣΕ σημειώνεται ότι η ΣΣΕ είναι το επιστέγασμα της διαδικασίας της συλλογικής διαπραγμάτευσης που έλαβε χώρα το τελευταίο διάστημα μεταξύ της Διοίκησης του ΟΣΕ και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών. Η ΣΣΕ περιλαμβάνει σειρά από θεσμικά και επιχειρησιακά θέματα, καθώς και θέματα με κοινωνική διάσταση.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Παναγιώτης Θεοφανόπουλος, με δήλωσή του αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η ΣΣΕ περιλαμβάνει σημαντικά θέματα επί των οποίων υπήρξε συμφωνία με τους εκπροσώπους των εργαζομένων.

Κατανοώ απολύτως και τις ενστάσεις που εκφράστηκαν από ορισμένες πλευρές στην διάρκεια της συλλογικής διαπραγμάτευσης. Όμως θεωρώ ιδιαίτερα σημαντικό για τον ΟΣΕ και τους εργαζόμενους, ότι σε μια δύσκολη συγκυρία ο κορυφαίος θεσμός, αυτός της ΣΣΕ, διατηρήθηκε. Κάθε ΣΣΕ είναι ένα σημαντικό κεκτημένο και για τα δυο μέρη που την υπογράφουν και αποτελεί βάση αναφοράς για τα επόμενα βήματα που πρέπει να διανυθούν».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.