Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Τρία νέα πολιτικά κόμματα από… εφήβους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Παιδιά του Σήμερα, Ηγέτες του αύριο».

Τρία νέα πολιτικά κόμματα που δραστηριοποιούνται στο χώρο της αυτοδιοίκησης αλλά και της κεντρικής πολιτικής σκηνής δημιουργήθηκαν πρόσφατα από νέους και νέες ηλικίας 13 έως 16 ετών στο πλαίσιο του προγράμματος εξειδίκευσης που υλοποιεί το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας με θέμα «Diploma in Leadership Skills: Παιδιά του Σήμερα, Ηγέτες του αύριο».

«Όταν τα αποθέματα στερεύουν, οι ιδέες μοιάζουν να επαναλαμβάνονται και οι λύσεις ακούγονται ίδιες, τα παιδιά έχουν κάτι να μας πουν», αναφέρουν οι υπεύθυνοι του προγράμματος, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Το πρόγραμμα αποτελεί μια ιδέα του Άντονι Μοντγκόμερι, αναπληρωτή καθηγητή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Ο ίδιος βασίστηκε σε ένα πρόγραμμα που λειτουργεί στην Ιρλανδία εδώ και πολλά χρόνια. «Η Ελλάδα είναι μία χώρα με απίστευτο δυναμικό, αλλά και ιδιαίτερες προκλήσεις. Έτσι θα ήταν λάθος απλώς να μεταφέρουμε εδώ ένα πρόγραμμα που αναπτύχθηκε για μια άλλη κουλτούρα. Χρησιμοποιώντας την εμπειρία μας, δημιουργήσαμε από την αρχή ένα πρόγραμμα, προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις, προκλήσεις, αλλά και στα οράματα των παιδιών της Ελλάδας" σημειώνει ο καθηγητής.

Οι ιδέες, τα οράματα και οι προτάσεις των νέων πολιτικών κομμάτων θα παρουσιαστούν το ερχόμενο Σάββατο, σε εκδήλωση που θα γίνει το απόγευμα στο Αμφιθέατρο Τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα «Παιδιά του Σήμερα, Ηγέτες του Αύριο» έχει στόχο αφενός να εντοπίσει παιδιά με ηγετικές δυνατότητες, με προικισμένα και ανοιχτά μυαλά, και αφετέρου να καλλιεργήσει τις δυνατότητές τους, έτσι ώστε να γίνουν μοχλοί αλλαγών στην επιστήμη, την πολιτική, τις επιχειρήσεις, τη κοινωνική δράση, την οικογένεια. Είναι η πρώτη φορά που Ελληνικό Πανεπιστήμιο προσφέρει πρόγραμμα επαγγελματικής εξειδίκευσης σε μαθητές σχολείου, ακολουθώντας αντίστοιχα ιδρύματα της Ευρώπης και της Αμερικής.

Το πρόγραμμα λειτούργησε για πρώτη χρονιά, το έτος 2013-2014. Το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015 θα είναι η δεύτερη χρονιά λειτουργίας του προγράμματος, που συμπίπτει με τη διοργάνωση του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου «Παιδιών του Σήμερα-Ηγετών του Αύριο», («First International Μeeting of Children Leaders») στη Θεσσαλονίκη, με συμμετοχή εκπροσώπων από Πανεπιστήμια και εταιρείες του εξωτερικού που θα αξιολογήσουν τα παιδιά που συμμετέχουν στο Ελληνικό πρόγραμμα και θα επιλέξουν παιδιά που θέλουν να βοηθήσουν ή να βραβεύσουν.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.