Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Μαραθώνιος 12 ταυτόχρονων επεμβάσεων στην Αυστραλία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μεταμοσχεύσεις για να σωθεί η ζωή έξι ασθενών.

Γιατροί στην Αυστραλία έγραψαν ιστορία στα ιατρικά χρονικά. Σε έναν εκπληκτικό ιατρικό μαραθώνιο κατάφεραν να κάνουν ταυτόχρονα 12 επεμβάσεις –για να αφαιρέσουν και να μεταμοσχεύσουν όργανα- στα τέσσερα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Μελβούρνης από έξι δωρητές σε έξι ασθενείς.

Η «ασυνήθιστη» αλυσίδα επεμβάσεων ξεκίνησε από την αλτρουιστική κίνηση ενός ατόμου το οποίο προσέφερε το νεφρό του σε έναν άγνωστο προς αυτόν άνθρωπο και ακολούθησαν άλλοι πέντε που έδωσαν το συγκεκριμένο όργανο για να «γλιτώσουν» ισάριθμοι ασθενείς, επίσης άγνωστοι σε αυτούς.

Η απόπειρα έγινε για να σωθούν οι ζωές αυτών των ανθρώπων και οι γιατροί ελπίζουν ότι μετά από όλα αυτά τα πράγματα θα πάνε καλά και περνώντας τα κρίσιμα 24ωρα –μετά τις μεταμοσχεύσεις- η πορεία της υγείας των ασθενών θα είναι καλή.

Αρχικά, οι δότες επιθυμούσαν να σώσουν έναν δικό τους άνθρωπο, μόνο που τα μοσχεύματα δεν ήταν συμβατά. Υπήρχε όμως ο τρόπος οι γιατροί να βρουν τα άτομα τα οποία είχαν συμβατά μοσχεύματα, αν οι δότες ήταν διατεθειμένοι να δώσουν το μόσχευμα τους για να σωθεί μια άλλη ζωή. Όλο αυτό ξεκίνησε να προετοιμάζεται εδώ και μερικούς μήνες για να φτάσει η στιγμή που θα γίνονταν ταυτόχρονα 12 επεμβάσεις μέσα σε μία ημέρα, με τους μεταφορείς να τρέχουν για να προλάβουν να φτάσουν έγκαιρα και σε καλή κατάσταση τα νεφρά στα τέσσερα νοσοκομεία.

Τίποτα δε μπορούσε να σταματήσει τη διαδικασία, ούτε μια… βόμβα, όπως έλεγαν παριστάμενοι.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.