Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Το υβρίδιο που φιλοδοξεί να κατακτήσει τους αιθέρες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δείτε εικόνες.

Απογειώνεται κάθετα κι έτσι δεν χρειάζεται διάδρομο απογείωσης ή προσγείωσης- σαν ελικόπτερο. Στον αέρα διαθέτει 12 έλικες που του επιτρέπουν να πετά σαν αεροπλάνο. Αυτό το υβρίδιο ελικοπτέρου και αεροπλάνου μπορεί να αποτελεί το μέλλον των πτήσεων!

Πρόκειται για το S2, κατασκευασμένο από τον επιχειρηματία JoeBen Bevirt, ο οποίος δεν έχει ακόμα φτιάξει ένα S2 σε φυσικό μέγεθος αλλά αρκετά μοντέλα βάρους 4,5 κιλών χρησιμοποιούνται για τις δοκιμές και τους σχεδιασμούς.

Το μοντέλο έχει προσελκύσει και το ενδιαφέρον της NASA, που χρηματοδοτεί, σύμφωνα με τη Daily Mail, την ανάπτυξη αεροσκάφους βάρους 25 κιλών.

Η εταιρεία πίσω από τον σχεδιασμό του υβριδίου, με βάση τη Σάντα Κρουζ της Καλιφόρνια, έχει κάνει προσομοιώσεις πτήσης με αεροσκάφος βάρους 770 κιλών και υποστηρίζει πως αυτό θα μπορεί να μεταφέρει δύο ανθρώπους από τη Νέα Υόρκη στη Βοστώνη- ταξίδι 322 χιλιομέτρων- σε μία ώρα.

Σύμφωνα με τον Bevirt, η κατασκευή του αεροπλάνου δεν θα ήταν πιθανή πριν από μία δεκαετία, ωστόσο η πρόοδος που έχει συντελεστεί στο διάστημα αυτό, οι μικροί και αποδοτικοί κινητήρες, οι μπαταρίες μεγαλύτερης ισχύος, τα συστήματα smart control και οι μικρότερη αισθητήρες κάνουν εφικτή την απογείωσή του.

Το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό του είναι η δυνατότητα οι έλικες να τοποθετούνται άλλοτε οριζόντια και άλλοτε κάθετα, επιτρέποντας έτσι την απογείωσή του κάθετα, σαν ελικόπτερο, αλλά και την αεροδυναμική πτήση του, σαν αεροπλάνο.

Δείτε τις φωτογραφίες












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.