Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Το νέο κίνημα υπέρ της παρθενιάς στις ΗΠΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μπαμπάδες φύλακες-άγγελοι της αγνότητας των θυγατέρων τους - Δείτε τις φωτογραφίες
.
Κορίτσια και νεαρές γυναίκες ντυμένες στα λευκά, συνοδευόμενες από τους μπαμπάδες τους, παντρεύονται συμβολικά τον Θεό και ορκίζονται να μείνουν εγκρατείς, να απέχουν δηλαδή από το σεξ μέχρι το γάμο τους. Αυτή είναι η νέα τάση που γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής στις χριστιανικές κοινότητες στις ΗΠΑ.

Όταν ο Σουηδός φωτογράφος David Magnusson διάβασε για πρώτη φορά για τους λεγόμενους «χορούς αγνότητας» φαντάστηκε πως θα δει οργισμένους μπαμπάδες, τρομοκρατημένους μήπως κάτι πληγώσει τις κόρες τους.

Αλλά όταν άρχισε να φωτογραφίζει τα κορίτσια και τους μπαμπάδες τους για το πρότζεκτ «Purity», ανακάλυψε πως ήταν συνήθως τα ίδια τα κορίτσια, όπως γράφει η Daily Mail, που λάμβαναν την απόφαση να κρατήσουν το σεξ- κάποια ακόμα και τα φιλιά- για μετά το γάμο.

«Όσο περισσότερα μάθαινα, τόσο περισσότερο καταλάβαινα πως είχε βγάλει πολύ βιαστικά συμπεράσματα», λέει ο Magnusson.

«Στο ‘Purity’ ήθελα να φωτογραφίσω πορτραίτα τόσο όμορφα ώστε οι μπαμπάδες και οι κόρες τους να είναι περήφανοι για τις φωτογραφίες όπως είναι περήφανοι για τις αποφάσεις τους- κάποιος με διαφορετικό background μπορεί να ‘διαβάσει’ μια πολύ διαφορετική ιστορία πίσω από τις φωτογραφίες αυτές», προσθέτει.

Τέτοιου είδους «χοροί αγνότητας» γίνονται εδώ και 14 χρόνια στο Κολοράντο με τη συμμετοχή περίπου 60 μπαμπάδων κάθε χρόνο, που υπόσχονται να «προστατεύσουν την επιλογή των θυγατέρων τους για αγνότητα» και τους προσφέρουν ένα «δαχτυλίδι αγνότητας».

Το πρώτο «κίνημα αγνότητας», γράφει η Daily Mail, έχει τις ρίζες του πίσω στο 1980 και αναπτύχθηκε ως απάντηση στο AΙDS. Ωστόσο, σημειώνει, η ιδέα κορίτσια να προσφέρουν την παρθενιά τους στον πατέρα τους για να τη «φυλάξει» είναι μια σχετικά νέα αντίληψη που διαδίδεται στις ευαγγελικές εκκλησίες.

Δείτε τις φωτογραφίες




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.