Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Ταξιδιωτικές συμβουλές τελευταίας στιγμής!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μάθετε τα δικαιώματα σας.

Μικρές χρήσιμες συμβουλές για το ταξίδι σας, που όμως μπορούν να σας φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες!

1. Κρατήσεις δωματίων σε ξενοδοχείο
Για να κάνω κράτηση ωματίου σε ξενοδοχείο για διαμονή έξι ημερών μου ζητήθηκε και κατέβαλα ως προκαταβολή ποσό που αντιστοιχεί στη διαμονή τριών ημερών. Τελικά λόγω υποχρεώσεων ακύρωσα την κράτηση, αλλά μου ζητάνε από το ξενοδοχείο να καταβάλω και το υπόλοιπο ποσό της διαμονής.
Τι ισχύει σε αυτές τις περιπτώσεις;

Ο ξενοδόχος δε δικαιούται να ζητά προκαταβολή που υπερβαίνει το 25% του συνολικού κόστους διαμονής και η προκαταβολή δε μπορεί να είναι μικρότερη από το αντίτιμο της τιμής για μια μέρα. Επομένως, στην ανωτέρω περίπτωση παρανόμως ζητήθηκε προκαταβολή τριών ημερών. Ο πελάτης που έκλεισε δωμάτιο για προκαθορισμένη χρονική περίοδο και τελικά δεν το χρησιμοποίησε υποχρεούται να αποζημιώσει τον ξενοδόχο με το μισό της συμφωνηθείσας τιμής για την περίοδο που δεν χρησιμοποιήθηκε, εκτός αν ειδοποιήσει τον ξενοδόχο 21 ημέρες νωρίτερα, οπότε ο ξενοδόχος δεν θα δικαιούται να ζητήσει αποζημίωση και θα υποχρεούται να επιστρέψει το ποσό της προκαταβολής που έχει λάβει.

Ο ξενοδόχος διατηρεί το δικαίωμα να βάζει όρους σε περιπτώσεις προσφορών. Διαβάζετε με προσοχή τους όρους που αναφέρονται στην κάθε τιμή.

Για σχετικές καταγγελίες μπορείτε να απευθύνεστε στην Τουριστική Αστυνομία της περιοχής που βρίσκεται το εν λόγω κατάλυμα ή αν δεν υπάρχει στην κατά τόπο αρμόδια Αστυνομική Αρχή.

2. Αεροπορικές εταιρίες που απαγορεύεται για λόγους ασφαλείας να λειτουργούν εντός της Ε.Ε
Επίσης, λόγω των ημερών, πολλοί είναι εκείνοι που θα ταξιδέψουν αεροπορικώς, οπότε συνίσταται να πληροφορηθούμε ποιές αεροπορικές εταιρίες απαγορεύεται για λόγους ασφαλείας να λειτουργούν εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

3. Αμοιβές ταξιδιωτικών γραφείων

Σύμφωνα με το άρθρο 77 της Υπουργικής Απόφασης Α2-2207/07 (ΦΕΚ 815/Β/24.5.2007) είναι νόμιμη η είσπραξη αυτής της προμήθειας (service fee) από τα ταξιδιωτικά γραφεία, εφόσον η αμοιβή αναγράφεται σε αναρτημένο τιμοκατάλογο σε εμφανές σημείο μέσα στα ταξιδιωτικά γραφεία και εφόσον εκδίδουν τη σχετική απόδειξη για την αμοιβή αυτή. Οι αεροπορικές εταιρίες δεν έχουν πλέον ενσωματωμένη την προμήθεια των ταξιδιωτικών γραφείων στις τιμές των εισιτηρίων τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.