Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Δάσκαλος χάρισε νεφρό σε μαθήτριά του

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η 13χρονη Alya Ahmed έπασχε από νεφρική ανεπάρκεια.

Ένας δάσκαλος στο ανατολικό Λονδίνο έδωσε το καλύτερο μάθημα ζωής που θα μπορούσε να προσφέρει στους μαθητές του, όταν χάρισε το ένα του νεφρό σε μια μαθήτριά του που έπασχε από νεφρική ανεπάρκεια.

Ο 53χρονος Ray Coe αποφάσισε να δώσει μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή στη 13χρονη Alya Ahmed Ali, όταν πληφορήθηκε ότι έψαχνε για δότη νεφρού.

Η Ayla από την περιοχή Stratford στο ανατολικό Λονδίνο έπασχε από νεφρική ανεπάρκεια και από υδροκεφαλία –συσσώρευση υγρού στον εγκέφαλο- εξαιτίας της οποίας αντιμετώπιζε σοβαρές μαθησιακές δυσκολίες.

Η μητέρα της ενημέρωσε το περασμένο καλοκαίρι το δάσκαλό της, ότι η κόρη της θα απουσίαζε την επόμενη σχολική χρονιά καθώς θα έπρεπε να υποβάλλεται σε αιμοκάθαρση.

Ο Ray, που είναι δάσκαλος ειδικής αγωγής, τη ρώτησε αν θα μπορούσε να δηλώσει τον εαυτό του ως πιθανό δότη. «Γνώριζα ακριβώς τι σήμαινε αυτό και ήμουν έτοιμος να το κάνω» δήλωσε ο ίδιος στη δημοσιογράφο Anna Hodgekiss της Daily Mail.



«Όταν το ανακοινώσαμε στην Alya, με αγκάλιασε σφιχτά και το πρόσωπό της έλαμψε αμέσως. Η σκέψη και μόνο αυτής της στιγμής μου φέρνει δάκρυα στα μάτια» πρόσθεσε.

Ο δάσκαλος υποβλήθηκε στις απαραίτητες εξετάσεις, οι οποίες έδειξαν ότι ο Ray ήταν απόλυτα συμβατός. Η μεταμόσχευση πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο Great Ormond Street Hospital του Λονδίνου το Φεβρουάριο που πέρασε.

Αυτό το διάστημα, δάσκαλος και μαθήτρια αναρρώνουν από την επέμβαση, ενώ αναμένεται να επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες μετά τις διακοπές του Πάσχα.

«Οι γονείς της Alya με αντιμετωπίζουν σα μέλος της οικογένειάς τους. Με βλέπουν σαν τον άνθρωπο που έσωσε τη ζωή της κόρης τους» συνέχισε.



Ο πατέρας της Ahmed Ali τον αποκαλεί «ήρωα και σωτήρα».

«Ο Ray έχει προσφέρει στην Alya πολύ περισσότερα από το δώρο της ζωής. Είναι ένας καταπληκτικός άνθρωπος και του χρωστάμε τόσα πολλά» είπε ο ίδιος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.