Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Στο τραπέζι η κλιματική αλλαγή

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στις Βρυξέλλες για «συνάντηση υψηλού επιπέδου» ο Μανιάτης.
«Συνάντηση υψηλού επιπέδου» πραγματοποιήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες, υπό την προεδρία του υπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΠΕΚΑ) Γιάννη Μανιάτη, με αντικείμενο την κλιματική αλλαγή.
Στη συνάντηση συμμετείχαν υπουργοί και Επίτροποι από την ΕΕ και την Αφρική προκειμένου να συζητήσουν θέματα που αφορούν τις διεθνείς διαπραγματεύσεις στο πλαίσιο της προσπάθειας σύναψης μιας παγκόσμιας συμφωνίας για την κλιματική αλλαγή στο Παρίσι το 2015.

Ο υπουργός ΠΕΚΑ, ο οποίος πραγματοποίησε την εναρκτήρια ομιλία εκ μέρους της ΕΕ τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «η στενότερη συνεργασία μεταξύ ΕΕ-Αφρικής μπορεί να επηρεάσει θετικά μια αλλαγή συμπεριφοράς διεθνώς, έτσι ώστε χώρες με μεγάλες εκπομπές αερίων θερμοκηπίου να πειστούν να παρουσιάσουν το συντομότερο δυνατό τις δεσμεύσεις τους για μειώσεις εκπομπών».

Η Επίτροπος Κλιματικής Δράσης της ΕΕ, Χεντεγκάρντ, παρουσίασε τα αναγκαία βήματα που θα πρέπει να πραγματοποιηθούν στις σχετικές διεθνείς διαπραγματεύσεις στη Βόννη τον Ιούνιο, προκειμένου να σημειωθεί ουσιαστική πρόοδος στη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Λίμα στο τέλος του έτους 2014.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.