Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Γερμανοί εκδότες κατά της κατάργησης της ενιαίας τιμής βιβλίου στην Ελλάδα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το θέμα θα συζητηθεί και στη Σύνοδο για τον Πολιτισμό στο Παρίσι στις 4-5 Απριλίου.

Στην κατάργηση της ενιαίας τιμής βιβλίου αναφέρεται σε σύντομο δημοσίευμά της η «Frankfurter Allgemeine Zeitung», επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μέτρο το οποίο ζήτησαν οι Βρυξέλλες στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων για την απελευθέρωση της αγοράς.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τόσο ο γερμανικός Σύνδεσμος Εκδοτών και Βιβλιοπωλών όσο και το γαλλικό υπουργείο Πολιτισμού απηύθυναν επιστολές προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ζητώντας τη διατήρηση της ενιαίας τιμής.

Επιπλέον, το θέμα θα συζητηθεί και στην Παρισινή Σύνοδο για τον Πολιτισμό, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 4 και 5 Απριλίου.

Στην επιστολή του γερμανικού Συνδέσμου προς τον κ. Σαμαρά και τους υπουργούς Πολιτισμού Πάνο Παναγιωτόπουλο και Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, ο πρόεδρος Χάινριχ Ριτμούλερ προειδοποιούσε για τον κίνδυνο πλήρους κατάργησης της καθορισμένης τιμής στα βιβλία, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε λουκέτο τα μικρά βιβλιοπωλεία της χώρας, ενώ περιέγραφε τις θετικές επιπτώσεις από την εφαρμογή της ενιαίας τιμής στη Γερμανία. Ο κ. Ριτμούλερ εξέφραζε επίσης την ανησυχία του για το ενδεχόμενο πολιτιστικής υποβάθμισης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.