Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Εξωδικαστικό συμβιβασμό ζητούν οι κατηγορούμενοι υπόθεσης πορνείας ανηλίκων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στην λίστα με τους κατηγορούμενους συμπεριλαμβάνονται και ο σύζυγος της Αλεσάντρα Μουσολίνι.

Την φυλακή προσπαθεί να αποφύγει και να μετατρέψει την προβλεπόμενη καταδίκη σε χρηματικό πρόστιμο, ένα μεγάλο μέρος των κατηγορουμένων οι οποίοι εμπλέκονται στο σκάνδαλο με τις ανήλικες κοπέλες που αναγκάζονταν να εκπορνεύονται σε γνωστή περιοχή της Ρώμης.

Το σκάνδαλο ξέσπασε πριν από δυο μήνες, όταν η εισαγγελία της Ρώμης εξακρίβωσε ότι ανήλικες κοπέλες δεκατεσσάρων και δεκαπέντε ετών, αναγκάζονταν να εκπορνεύονται στην γνωστή μεγαλοαστική περιοχή Παριόλι της Ρώμης.

Στους συλληφθέντες, με την κατηγορία της εκμετάλλευσης της πορνείας ανηλίκων, και η μητέρα ενός εκ των δυο κοριτσιών, η οποία απολογήθηκε στους καραμπινιέρους λέγοντας ότι «οι οικονομικές δυσκολίες δεν της είχαν αφήσει άλλα περιθώρια» και ότι « η βοήθεια της κόρης της ήταν απαραίτητη».

Στην λίστα με τους κατηγορούμενους συμπεριλαμβάνονται και ο Μάουρο Φλοριάνι σύζυγος της κεντροδεξιάς βουλευτίνας Αλεσάντρα Μουσολίνι, όπως και ο γιός του επίσης κεντροδεξιού βουλευτή Ντονάτο Μπρούνο.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σήμερα ο ιταλικός τύπος, μεγάλο μέρος των πελατών των δυο ανήλιων ιερόδουλων, προσπαθεί τώρα να πείσει τους εισαγγελείς ότι επρόκειτο μόνον για «περιστασιακές συνευρέσεις» και να ζητήσει, κατά συνέπεια, εξωδικαστικό συμβιβασμό.

Στην περίπτωση αυτή, για άτομα με καθαρό ποινικό μητρώο ο ιταλικός νόμος προβλέπει την καταδίκη σε οκτώ μήνες φυλάκισης ή σε καταβολή πρόστιμου σαράντα χιλιάδων ευρώ.

Η τρίτη εναλλακτική είναι η κατάσχεση του διαβατηρίου και η απαγόρευση μετάβασης στο εξωτερικό.

Όπως υπογραμμίζει, όμως, η εφημερίδα «Κοριέρε Ντέλα Σέρα» η δυνατότητα εξωδικαστικού συμβιβασμού δεν πρόκειται να προβλεφθεί για τα άτομα εκείνα που συναναστρέφονταν επί μονίμου βάσεως τις δυο ανήλικες κοπέλες. Συνολικά, από ότι έχει διαρρεύσει έως τώρα, τα ονόματα που ενέχονται στην όλη έρευνα είναι τουλάχιστον πενήντα.

«Όσοι πλήρωσαν τις ανήλικες αυτές κοπέλες για σεξουαλικές συνευρέσεις, τώρα, θέλουν μόνον να μην αποκαλυφθεί το όνομά τους. Παράλληλα, όμως, όλοι περιμένουν μια υποδειγματική δικαστική τιμωρία», αναφέρει, τέλος, ο τηλεοπτικός όμιλος Μπερλουσκόνι.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.